Generali v Kranjski Gori za dober namen

Zavarovalnica Generali je kot pokrovitelj pokala Vitranc in Grubinega memoriala na petkovem dobrodelnem veleslalomu na smučišču Kekec za ‘Grubo’ v ciljni areni postavila prav posebno tablo. Na njo so se podpisali tekmovalci, vsak podpis pa je pomenil donacijo 10 evrov za družino v stiski. Med njimi so bili številni znani obrazi iz sveta športa in zabave – Felix Neureuther, Jure Košir, Bernard Vajdič, Mitja Dragšič, Tomi Meglič in Grega Skočir. Skupaj je Generali družini v stiski letos pomagal z donacijo 2.000 evrov, ki jo je s simboličnim čekom Domnu Mavriču in Reneju Mlekužu predala Monika Povšič, vodja oddelka za tržno komuniciranje in upravljanje s sponzorstvi v zavarovalnici Generali. »Najlepše je, ko sredstva zberemo res za tiste, ki jih najbolj potrebujejo. Ko vidiš njihove iskrice hvaležnosti v očeh, je to nepozaben trenutek,« je povedal Rene Mlekuž, gonilna sila dogodka.

Generali v Kranjski Gori za dober namen
Predaja Čeka Reneju Mlekužu (desno) in Domnu Mavriču

Gledalcem 61. pokala Vitranc, ki so prišli spodbujat Žana Kranjca in ostale smučarje, je zavarovalnica v spomin na letošnjo tekmo svetovnega pokala omogočila fotografiranje na zmagovalnem odru, kjer jih je na eni od stopničk čakala silhueta olimpijskega podprvaka, ki je ta konec tedna osvojil dvakrat deseto mesto. Na ciljnem prizorišču je v dveh dneh na podij stopilo nekaj sto obiskovalcev, ki so v spomin prejeli fotografijo s smučarjem, animatorji pa so poskrbeli tudi za veselje otrok. Med obiskovalce so razdelili preko 500 nagrad.

Generali v Kranjski Gori za dober namen
Na 61. Pokalu Vitranc v Podkorenu so se udeleženci z veseljem fotografirali

Dobrodelni veleslalomski dogodek Grubin memorial, ki poteka na predvečer dvodnevnih tekem svetovnega pokala Vitranc, je zdaj že tradicionalna uvertura v smučarski praznik v Kranjski Gori. Njegovi organizatorji so za družine v stiski v minulih šestih letih zbrali skupno že 60 tisoč evrov pomoči. Tudi letos so s skupnimi močmi zbrali že 15 tisoč evrov, s katerimi bodo pomagali družini Jesenšek iz okolice Litije.