Domov » Lepota & zdravje » Genijalen in najbolj enostaven način uporabe samoporjavitvene kreme

Genijalen in najbolj enostaven način uporabe samoporjavitvene kreme

Lepota & zdravjeNega
Genijalen in najbolj enostaven način uporabe samoporjavitvene kreme
📷 Loving Tan / Instagram

Bližamo se začetku poletne sezone in glede na preteklo pomanjkanje sončnih dni se to precej kaže na naših obrazih v obliki blede polti. Predstavljamo ti preprost samoporjavitveni trik, s katerim boš svoji koži podarila “sončno” zagorelost in sijaj brez škodljivega UV sevanja, kožnih madežev ali nereda v kopalnici.

Kaj potrebuješ: Samoporjavitveno kremo ali losjon (izogibaj se penastim teksturam) in dnevno kremo.

Postopek: Za grahovo zrno količine dnevne kreme nanesi v dlan in ji nato dodaj kapljico samoporjavitvene kreme. Zmešaj med dlanmi in nanesi na obraz in dekolte. Postopek ponavljaj vsako jutro, dokler ne začneš opažati rezultatov – polti, kot bi jo poljubilo sonce (običajno traja nekaj dni).

Zakaj deluje: Mešanje dnevne kreme in samoporjavitvenega losjona nekoliko razredči formulo slednjega, zato so rezultati veliko bolj subtilni. Poleg tega pa je na ta način veliko lažje in bolj enakomerno nanesti (tekoči) samoporjavitveni losjon na obraz (kar pomeni brez rjavih lis) za naravno sijoč videz.

Enak postopek lahko uporabiš tudi za samoporjavitev telesa: Vsak dan zmešaj samoporjavitveni losjon in kremo za telo ter mešanico kot običajno nanesi po celem telesu.