To je glavni razlog, zakaj se ti povesi zadnjica na jeansu

Niti malo ni povezano s tvojo zadnjico.

Vse smo se že soočile s tem: nikoli končani nakupovalni izleti, da bi našle popoln par kavbojk, ki se popolno prilega na vseh mestih. In ko že misliš, da jih imaš, čez nekaj mesecev ugotoviš, da se je oprijetost spremenila v ohlapnost in to na dveh najbolj pomembnih mestih: zadnjica in kolena.

Pa kupila si celo take kavbojke, ki imajo med sestavinami tudi elastan, ki bi moral opravljati svoje delo in ohranjati obliko. In kje se skriva problem? Dobra novica je, da ne na tebi.

Gre za vlakna, iz katerih so kavbojke narejene. ‘Elastične kavbojke’ so najbolj pogosto narejene iz bombaža in elastana, v primerjavi s tradicionalnim denimom, ki je iz 100% bombaža. Elastan (ali spandex) na začetku odlično opravlja svojo nalogo in se oprijema vsakega dela tvojega telesa, sčasoma pa izgublja na svoji elastičnosti in posledica je grozno povešena zadnjica na kavbojkah.

Rešitev? Ne pravimo, da bi morala kar takoj pozabiti na elastični denim (ki je tako zelo udoben), ampak da mogoče raje kupiš cenejši par in prihraniš denar za bolj kvalitetne kavbojke iz čistega bombaža, ki bodo ohranile svojo obliko več let (če ne celo desetletij)!