Gorski butični hotel Nomad za vse čute in radosti pozimi in skozi celo leto

Arhitekturna mojstrovina, luksuzna in raznolika nastanitev, vrhunska storitev in objekti v neokrnjeni naravi Bjelašnice v Bosni in Hercegovini, so glavne značilnosti pred dvema letoma odprtega hotela Nomad.

Veličastnost, ekskluzivnost in razkošje le pol ure iz Sarajeva

Vse, kar hotel ponuja, in nasploh celotno vzdušje hotela, je po zgledu »Mountain Boutique Hotela« (Mountain Boutique Hotel), saj poleg tega, da je veličasten v vseh pogledih in se nahaja na gori, prilagaja svoje storitve in vsebine željam gostov. Prijetno notranje okolje pa poskrbi še za dodatno ekskluzivnost in luksuz.

Prijetno notranje okolje pa poskrbi še za dodatno ekskluzivnost in luksuz. - Modna.si
Prijetno notranje okolje pa poskrbi še za dodatno ekskluzivnost in luksuz.

Edinstvenost hotela, ki ga loči od mnogih drugih, se odraža tudi v bližini glavnega mesta Bosne in Hercegovine Sarajeva in vseh njegovih objektov ter mednarodnega letališča. Hotel je namreč 30 minut oddaljen od Sarajeva in le 20 minut od letališča.

Tako je najlažje priti do hotela, ki je odprt vse leto za sproščujoče počitnice, oddih in »pobeg« od urbanega in živahnega življenja, pa tudi za aktiven oddih ob raziskovanju lepot narave Bjelašnice, pohodništvo, sprehode in druge dejavnosti.

Hotel ima 51 različno velikih sob. - Modna.si
Hotel ima 51 različno velikih sob.

Trajnostna načela poslovanja s spoštovanjem do narave za nepozabno doživetje

Hotel ima 51 različno velikih sob, wellness in spa, vrhunsko in sodobno ter avtohtono kulinariko in restavracijo, konferenčno dvorano ter druge storitve in objekte, svoje poslovanje pa gradijo na trajnostnih načelih, ob spoštovanju naravne dediščine, v kateri se nahajajo.

Z združevanjem modernega in tradicionalnega, novih tehnologij, prijaznosti in strokovnosti vseh zaposlenih v privlačno in pristno ponudbo, v kateri je pozornost posvečena tudi najmanjšim podrobnostim, je njihov cilj že od začetka enak – da  bi se gostje med bivanjem v hotelu počutili izjemno ter da bi odhajali in se znova vračali zadovoljni s preživeto nepozabno izkušnjo.

Zimska sezona – direktna smučarska pot od hotela do smučišč

Posebnost hotela Nomad je lega ob smučišču.
Posebnost hotela Nomad je lega ob smučišču.

Njegova posebnost je lega ob smučišču, ki pozimi dodatno privablja ljubitelje smučanja in drugih zimskih športov. radosti.

Bjelašnica, katere najvišji vrh se dviga na 2.067 metrov nadmorske višine, je kot smučarska destinacija ‘zablestela’ med 14. zimskimi olimpijskimi igrami leta 1984 (Sarajevo in okoliški kraji in gore), na njenih pobočjih pa so potekale moške alpske tekme, ki so bile po mnenju mnogih med najboljšimi in najzahtevnejšimi v Evropi.

Tu je tudi Babin Do, turistično središče, kamor prihajajo turisti vse leto, ki se nahaja na 1.250 metrih nadmorske višine in je postalo tako lokalna hotelska točka kot središče smučarskega turizma s trgovinami, bari, restavracijami in trgovino s spominki.

Poleg tega se Hotel Nomad nahaja na modernem smučišču z grelci za smučarske čevlje, ki gostom zagotavlja vrhunsko in edinstveno smučarsko izkušnjo.

Odprt za vse z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo

Hotel ima pripravljene programe in aktivnosti za celo leto, vključno z zimsko sezono, prav za vse goste, tako mlade kot starejše, družine z otroki, pare, za skupinske ali individualne prihode turistov ter za poslovneže in poslovna srečanja.

Hotel odlikuje odlično razmerje med ceno in kakovostjo, zaradi odlične kongresne ponudbe pa je bil razglašen za enega izmed treh vodilnih hotelov za kongresni turizem v regiji.

Med številnimi storitvami, ki jih hotel ponuja, je tudi možnost prevoza za tiste, ki ne pridejo z lastnim prevozom, na voljo so tudi številna parkirna mesta, polnilnice za električna vozila in električna kolesa, za sprostitev pa je na voljo sodobno opremljen wellness in spa center na 550 kvadratnih metrih z bazenom, savnami, fitnesom in drugimi vsebinami s pogledom na očarljivo naravo.

Nomadi od pradovnine do danes

Zanimiva je tudi povezava hotela z zgodovino, saj ime Nomad ‘temelji’ na starih časih, od rimskega imperija naprej. Nomadi so se namreč v te gorske doline zatekli in živeli pred preganjanjem, ali prenašali svojo vero, ali pa so sem prišli zaradi trgovine ali iz drugih zgodovinskih razlogov.

In z razvojem turizma in potovalne industrije v svetu v zadnjih 60-ih letih je človeštvo pravzaprav postalo »popotnik«, turisti pa »sodobni nomadi«.

Direktor hotela Nomad, gospod Mesud Ljuhar je med drugim tudi povedal: „Pripravljeni smo na zimsko sezono in nestrpno pričakujemo naše goste, ki bodo lahko spoznali vse lepote Bjelašnice. Hotelske kapacitete se polnijo in zdaj že lahko napovem, da se nam obeta zelo dobra sezona. Hotel Nomad vas vabi, da preživite počitnice v čudovitem okolju v bližini Sarajeva, uživate v naravi in ​​dobri družbi.“

Hotel Nomad vas vabi, da preživite počitnice v čudovitem okolju v bližini Sarajeva, uživate v naravi in ​​dobri družbi. - Modna.si
Hotel Nomad vas vabi, da preživite počitnice v čudovitem okolju v bližini Sarajeva, uživate v naravi in ​​dobri družbi.

Hotel Nomad vas vabi, da preživite počitnice v prelepem okolju blizu Sarajeva ter uživate v naravi in ​​dobri družbi.

Ponudbo in razpoložljivost prenočišč ter posebne ponudbe si lahko ogledate na uradni spletni strani hotela: hotelnomad.ba.

(Foto: Promocijski material in Ivan Valtl)