Govorica telesa: Kaj pomeni, če se nekdo dotika ključnice

Včasih je ljudi težko prebrati. Če si vzameš čas in se malo naučiš o govorici telesa, ti bo malo lažje dekodirati vedenje nekoga v trenutkih negotovosti. Glede na to, da govorica telesa predstavlja približno 65% komunikacije med ljudmi, ti lahko njeno poznavanje še kako koristi.

Razkrit vrat lahko pomeni udobje, medtem ko je bolj zakrit vrat lahko signal, da je oseba, s katero se pogovarjaš, živčna ali ji je nelagodno. Vrat je poln živcev, kar pomeni, da ko se nekdo dotika svojega vratu, poskuša pritegniti pozornost na zelo občutljivo področje. Če opaziš, da se tvoj sogovornik dotika svojega vratu, ti to lahko pove več različnih stvari. Ko pa gre za področje ključnice, je pomen lahko veliko bolj specifičen.

Govorica telesa: Kaj pomeni, če se nekdo dotika ključnice
(lookstudio / Freepik)

Govorica telesa, povezana s ključnico, lahko razkrije marsikaj

Vsi živčni končiči v vratu pomenijo, da lahko pravilen dotik deluje pomirjujoče na nekoga, ki med pogovorom doživlja nelagodje. Ključnica pa ima nekoliko drugačen pomen. Ko se boš naslednjič s kom pogovarjala, bodi pozorna na to, kako se oseba dotika tega predela.

Dotik ključne kosti med pogovorom ima presenetljiv pomen. Če med pogovorom opaziš, da se oseba dotika ključne kosti, je to lahko znak, da osebo privlačiš. Po drugi strani pa, če opaziš, da oseba z rokami pokriva vratno jamico, je to lahko podzavestno zaščitni ukrep v situaciji nelagodja. Pozornost na subtilne detajle lahko pomaga pri tem, da pogovori potekajo veliko bolj gladko, ko začneš razumeti nianse govorice telesa.