Halloween recept: Kruhkovi duhci za noč čarovnic

Najbolj enostavni duhci iz testa za kruh, ki ga ni potrebno gnesti. Postrežeš jih lahko zraven juhe, namaza ali pa jih uživaš kar tako. Narejeni iz le nekaj osnovnih sestavin, bodo kruhkovi duhci navdušili tako mlajše kot tudi starejše.

Kruhkovi duhci za noč čarovnic

Sestavine:

  • 3 1/2 skodelice večnamenske moke
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 čajna žlička kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 1/2 skodelice tople vode
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 2 jedilni žlici stopljenega masla
  • nemleta morska sol, po želji

Priprava:

1. V veliki skledi kuhinjskega mešalnika ali z ročnim mešalnikom zmešaj moko, sol, kvas in sladkor. Mešaj, da se sestavine združijo.
2. Dodaj vodo in olivno olje. Mešajte toliko časa, dokler ni vmešana vsa moka. Zmes bo izgledala nekoliko kosmičasta, a ne preveč grudasta.
3. Pokrij s plastično folijo in pusti stati na sobni temperaturi 2-3 ure oziroma dokler testo ne naraste na dvojno velikost. Testa ne tlači navzdol. Postavi v hladilnik čez noč ali za vsaj 4 ure.
Oblikovanje duhcev:
4. Testo vzemi iz hladilnika in ga prestavi na pomokano površino.
5. Testo razdeli na 8-12 kosov, odvisno od tega, kako velike duhce želiš. Testo pusti počivati 10 minut, da ga boš lažje oblikovala. Testo povleci in oblikuj v ovalno ali okroglo obliko.
6. S koleščkom za pico ali ostrim nožem naredi rezine v testu. Potegni in raztegni testo, da ustvariš zabavne oblike in obraze duhov. Postavi na pekač, obložen s peki papirjem. Pokrij in pusti vzhajati 10-20 minut.


7. Peci v predhodno ogreti pečici na 220°C 12 minut oziroma do zlate barve.
8. Vzemi iz pečice in premaži s stopljenim maslom in potresi po vrhu malo morske soli.

Preberi si tudi:
Zdravo in slastno: Bučni kruh

Zdravo in slastno: Bučni kruh

Če si za noč čarovnic izrezovala bučo, potem lahko ostanke enostavno porabiš za slasten bučni kruh, ki bo narejen v le eni uri! Bučni kruh je odličen jesenski…