7
7
7
7
previous arrow
next arrow
7
7
7
7
previous arrow
next arrow

Hialuronska kislina: Kako koristi tvoji koži

Hialuronska kislina je zelo nežna do kože in ena izmed najbolj vlažilnih spojin, ki jih lahko vneseš v svojo lepotno rutino zaradi več razlogov. Najbolj pomemben je vsekakor ta, da lahko zadrži do tisočkrat svoje teže vode, saj deluje kot magnet in vleče H20 globoko v spodnje plasti kože, kjer je zadrževanje vlage najbolj koristno.

Ampak, kako sploh deluje hialuronska kislina?
Hialuronska kislina (HA) je vrsta sladkorja, ki se naravno nahaja v kožnem vezivnem tkivu. Ker je njena glavna funkcija zadrževanje vode, pomaga tesniti vlago, kar ohranja kožo hidrirano in zdravo. Naša naravna oskrba s HA se s staranjem zmanjšuje in moramo dopolniti njeno proizvodnjo, kar pojasnjuje, zakaj je sestavina tako priljubljena v izdelkih za nego kože.

Ali je varna za uporabo na vseh tipih kož?
Ena izmed odličnih lastnosti hialuronske kisline je, da lahko izboljša katerokoli tip kože. Dobro deluje, če imaš ultra občutljivo, suho, kombinirano ali mastno kožo. Raziskave so tudi pokazale, da hialuronska kislina pomaga povečati hitrost, s katero se koža zdravi in obnovi.

Kakšne so koristi hialuronske kisline za kožo?
Tisti, ki imajo suho kožo ali opažajo zgodnje znake staranja, lahko najdejo koristnega zaveznika v hialuronski kislini, saj pomaga pri odpravljanju finih linij in gub ter zmanjšuje pordelost in vnetja. Za tiste, ki so nagnjeni k aknam, je hialuronska kislina pogosto vključena v zdravljenje zaradi svoje nekomedogene (ne maši por) vlažilne moči in njenih antibakterijskih lastnosti. Običajno ne more sama odpraviti aken, vendar je lahko del celovitega zdravljenja.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry