Hitro, enostavno, zdravo: Beljakovinski banana split brez sladkorja

Zdravje in okus se lahko združita – in ta banana split je dokaz za to! Osvežujoča in zdrava različica priljubljene sladice je brez dodanega sladkorja in vsebuje namesto sladoleda grški jogurt, ki vsebuje dobro mero beljakovin. Ta recept je popolna kombinacija naravnih sestavin in bogatega okusa, ki bo zadovoljila vaše brbončice, ne da bi obremenila vaše telo s sladkorjem.

Zrele banane, kremast grški jogurt, arašidvo maslo, sveže maline, kokos in malce temne čokolade se združijo v popolno harmonijo okusov in tekstur. Ta bananin split je ne samo zdrava alternativa klasičnemu desertu, ampak tudi izjemno preprost za pripravo.

Z malo kreativnosti in nekaj osnovnih sestavin lahko ustvarite slastno in osvežujočo poslastico, ki vas bo navdušila s svojo enostavnostjo in okusom. Ne glede na to, ali se sladkosnedi odločate za zdrav življenjski slog ali pa preprosto iščete lahkoten posladek po obroku, bo beljakovinski banana split brez sladkorja zagotovo zadovoljil vaše želje.

@lillysabri If you struggle to find quick, easy, delicious desserts that are also healthy – you need to try this Healthy Banana Split 🍌 Ingredients: 1 Banana 1/2 cup greek yogurt Handful of raspberries Handful of coconut flakes Chia seeds Dark Chocolate Peanut Butter #healthydessert #healthysnacks #bananasplit #healthyrecipes #easyrecipe #dessertrecipe ♬ Escapism. – Super Sped Up – RAYE

Beljakovinski banana split brez sladkorja

Sestavine:

  • 1 banana
  • 1/2 skodelice grškega jogurta
  • beljakovinski prašek (za dodatno mero beljakovin; neobvezno)
  • polna pest malin
  • polna pest kokosovih lističev
  • chia semena
  • temna čokolada; sesekljana
  • arašidovo maslo

Priprava:

1. Banano na krožniku prerežemo po dolgem na pol.
2. V kolikor bomo grškemu jogurtu dodali beljakovinski prašek, le-tega vmešamo posebej v jogurt v skodelici in nato zmes položimo po vrhu banane, lahko pa damo na banano le grški jogurt.
3. Po vrhu dodamo še maline, jedilno žlico arašidovega masla, potresemo sesekljano temno čokolado, kokos in chia semena.
4. Uživamo v preprosti, zdravi in hitro pripravljeni sladici.

Preberi si tudi:
Banana, kakav, ovseni kosmiči, oreščki

Recept: Bananini hrustljavčki s čokolado (brez peke!)

Najboljši recepti so zagotovo tisti, katere ti ni treba kuhati ali peci. S tem se strinja tudi Halle Burns, ki je na Youtubu delila recept za zelo enostaven…