Hitro in enostavno: Veganski tahini piškoti
Tahini je še veliko več kot pa le ena od glavnih sestavin humus namaza. Izjemno se poda tudi v sladice, zato če imaš 30 minut časa, vsekakor naredi te slastne veganske tahini piškote, ki so zdravi in izjemno enostavni za pripravo.
Veganski tahini piškoti
Sestavine (za 14 piškotov):
- 1/2 skodelice (100 g) tahinija
- 5 jedilnih žlic (95 g) javorjevega sirupa (ali medu, če ne delaš veganskih)
- 1/2 čajne žličke vanilijeve paste
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- 1 skodelica + 1 jedilna žlica (100 g) mandljeve moke
- 3 jedilne žlice belega sezama
- 2 jedilni žlici črnega sezama
Priprava:
1. V večji posodi zmešaj vse sestavine, razen sezama.
2. V manjši posodici zmešaj beli in črni sezam.
3. Eno jedilno žlico testa za piškote oblikuj v kroglico, jo povaljaj v sezamu in položi na pladenj obložen s peki papirjem. Z dnom kozarca splošči kroglico, da je visoka približno 3/4 cm.
4. Ponavljaj postopek, dokler ne porabiš vsega testa. Postavi za 15 minut v hladilnik.
5. Medtem, ko se piškoti ohlajajo, segrej pečico na 180°C.
6. Piškote peci 8 minut oziroma dokler se malo ne razlezejo in obarvajo zlato rjavo.
7. Vzemi iz pečice in pusti, da se ohlajajo na pladnju 10 minut, nato pa jih prestavi na režo, kjer naj se dokončno ohladijo.
8. V neprodušno zaprti posodi lahko piškote hraniš do enega tedna.