Hitro in zdravo: Rezanci z zelenjavo po azijsko v 15-ih minutah
Kdo pravi, da zdravo in slastno kosilo/večerja ne more biti pripravljena v manj kot pol ure? Tiste dni, ko se ti ne ljubi ali nimaš časa za ustvarjanje v kuhinji, preprosto naredi rezance z zelenjavo, jedi pa lahko po želji dodaš tudi meso, ribo, morske sadeže itd.
Hitro, zdravo in slastno kosilo/večerja je na mizi v le 15-ih minutah!
Rezanci z zelenjavo po azijsko
Sestavine:
Za omako:
- 2 jedilni žlici temne sojine omake
- 1 jedilna žlica svetle sojine omake
- 1 čajna žlička sezamovega olja
- 1 čajna žlička (kokosovega) sladkorja
Za rezance:
- 115-170 g surovih ramen rezancev
- 1 jedilna žlica sezamovega olja
- 3 mlade čebulice; nasekljane (loči zeleni del od belega dela – oba boš uporabila ločeno)
- 2-3 skodelice na julienne (trakove) narezane zelenjave – korenje, rdeča paprika, zelje, gobe ali brokoli
- 1-2 jedilni žlici mirin-a
Priprava:
1. Omaka: Vse sestavina dodaj v kozarec s pokrovom in dobro pretresi.
2. Rezanci: Skuhaj jih po navodilih na embalaži.Odcedi in postavi na stran.
3. Jed: Sezamovo olje segrej v woku ali na ponvi. Dodaj bele dele čebule in ostalo zelenjavo na segreto ponev. Praži in konstantno mešaj 5 minut. Dodaj mirin in premešaj. Dodaj rezance in pol prej pripravljene sojine omake. Premešaj in po potrebi dodaj še malo omake – jed mora biti srednje rjave barve.
4. Postrezi na krožniku ali v skodelici ter po vrhu potresi z zeleni del čebule.
Opomba: Če želiš jed pripraviti z mesom ali ribo, ga/jo prepraži na ponvi pred zelenjavo, nato odstrani in pripravi vse ostalo ter vmešaj v jed čisto na koncu.