Hrustljavi čokoladni krofi iz samo 3 sestavin
Hrustljav in čokoladen priboljšek, ki je tudi enostaven za pripravo in odličen za vroče, poletne dni, ko prižiganje pečici niti približno ne pride v poštev.
Uporabiš lahko katerokoli čokolado želiš, od bele do mlečne ali temne (70% ali več kakava), vanjo pa vmešaš beljakovinske krispije (protein crispies), ekspandirano kvinojo, amarant ali riž.
Hrustljavi čokoladni krofi
Sestavine (za 6 krofov):
- 200 g temne čokolade
- 1 jedilna žlica mandljevega/arašidovega masla
- 1 skodelica beljakovinskih krispijev ali ekspandirane kvinoje, amaranta ali riža
Priprava:
1. Čokolado razlomi na manjše kose, jo stresi v posodo in ji dodaj maslo iz oreščkov. Stopi ju v mikrovalovni pečici (premešaj vsako minuto) ali pa na vodni kopeli (posodo s čokolado postavi na posodo z vrelo vodo).
2. Dodaj krispije in dobro premešaj.
3. Zmes razdeli v silikonski model za šest krofov (ali silikonski model za muffine/praline). Postavi v hladilnik za 1-2 uri oziroma dokler se čokolada popolnoma ne strdi.
4. Shranjuj v neprodušno zaprti posodi/vrečki v hladilniku ali pa zamrzni.