Imaš leno prebavo? To so najboljši prigrizki za pospešitev metabolizma!

Eden od najboljših načinov ohranjanja metabolizma v pogonu je uživanje hrane. Ja, prav si slišala, zato nikar ne stradaj svojega telesa! Uživanje manjših obrokov ali prigrizkov tekom dneva je veliko boljše, kot pa uživanje velikih obrokov nekajkrat dnevno. Razlog za to se skriva v “termičnem učinku” oziroma termogenezi. Uživanje manjših porcij od jutra do večera med presnovo pokuri približno 10% kalorij tekom dneva zaužite hrane. Zato je zelo pomembno, da imaš zdrave prigrizke vedno pri roki!

Mandlji

Mandlji vsebujejo maščobne kisline, ki pospešujejo tvoj metabolizem. Vsebujejo pa tudi veliko kalorij, zato jih nikar ne pojej preveč! Polna pest bo povsem dovolj.

Zelena

Medtem ko žvečiš zeleno, spodbujaš prebavo, hkrati pa dovajaš telesu vodo za hidracijo (ključ do boljše presnove). Nizkokalorično zeleno lahko tudi malo popestriš z začimbami kot so cimet, ingver ali kajenski poper, ki bodo še bolj pohitrili metabolizem.

Temna čokolada

Temna čokolada z vsaj 70% kakava je odlična za tvojo presnovo. Kakav ima visoko vsebnost magnezija, ki stimulira hormon adiponektin, ki je odgovoren za izgorevanje maščob. Temno čokolado pa moraš kljub njenim super učinkom uživati v zmernih količinah (25-30 gramov na dan). Ta temno rjava dobrota je torej popoln prigrizek, saj pospeši izgorevanje maščob v telesu, hkrati pa poteši željo po sladkem!