Imaš suho kožo po celem telesu? Začni uživati TO živilo!

Suha koža je lahko zelo nadležna. Konstantno se ti pojavljajo luske, poleg tega pa te lahko tudi srbi in celo boli. Zaradi suhe in srbeče kože se začneš praskati, lahko tudi do krvi, kar pa ni ravno prijetno. In prav zato je skrajni čas, da narediš konec s suho kožo in zanjo poskrbiš že preventivno!

Imeti srečno in nahranjeno kožo ni nemogoče. Vse, kar moraš narediti je, da pravilno poskrbiš zanjo. Dnevna lepotna nega kože naj vključuje vlažilne izdelke, da bo tvoja koža srečna in hidrirana. To pomeni, da se založiš s hranilnimi in vlažilnimi losjoni in kremami ter tudi narediš nekaj sprememb v svoji vsakodnevni prehrani.

Tako je, tudi tvoja prehrana lahko vpliva na vlažnost kože. Živila, ki jih vneseš v svoje telo, se odrazijo tudi navzven, zato nikar ne uživaj živil, ki izjemno škodujejo tvoji koži. Založi se z okusnimi živili, ki bodo hkrati tudi pomagala tvoji koži, da bo hidrirana in srečna.

Obstaja ogromno razlogov, zakaj mnoge kozmetične hiše dodajajo avokado v lepotne izdelke za nego kože: je čudežna sestavina, ki izjemno dobro poskrbi za hidracijo kože. Zdrave maščobe, poleg njih pa kombinacija vitamina C in vitamina E pomagajo ohranjati kožo negovano, ne glede na to ali jih uživaš ali pa naneseš na kožo.

Obstaja ogromno načinov, kako lahko umestiš avokado v svojo prehrano: preprosto ga dodaj solatam, na toast, naredi guacamole omako ali pa ga samo zmečkaj in malo začini s soljo in poprom ter namaži na toast.