fbpx

Indijski oreščki: 6 razlogov, zakaj bi jih morali redno uživati

Indijski oreščki so eden izmed najbolj zdravih in hranljivih oreščkov na svetu. Ti oreščki so bogati z različnimi hranili, ki so koristni za zdravje. V nadaljevanju izveš, zakaj bi jih morali redno uživati.

1. Visoka vsebnost zdravih maščob: Indijski oreščki vsebujejo visoke količine zdravih mononenasičenih maščob, ki lahko znižujejo ravni “slabega” holesterola v krvi.

2. Visoka vsebnost beljakovin: Indijski oreščki vsebujejo visoke količine beljakovin, ki so potrebne za gradnjo mišic in drugih tkiv v telesu.

3. Visoka vsebnost antioksidantov: Indijski oreščki vsebujejo velike količine antioksidantov, ki lahko pomagajo zaščititi celice pred škodljivimi učinki prostih radikalov.

4. Pomoč pri hujšanju: Indijski oreščki so resda visoko kalorični, vendar pa so tudi polni hranilnih snovi. Prav tako so nasitni in zato že majhna porcija zadošča za občutek sitosti, kar pomaga, da se ne prenajedamo.

5. Pomoč za zdravje srca: Indijski oreščki so bogati z magnezijem, ki pomaga uravnavati raven holesterola v krvi in krvni tlak, kar pomaga ohranjati zdravje srca.

6. Pomagajo pri prebavi: Indijski oreščki vsebujejo veliko vlaknin, ki pomagajo pri prebavi in preprečevanju zaprtja.

Kot lahko vidiš, so indijski oreščki polni hranil, ki so koristna za naše telo. Vendar pa je, tako kot pri vseh živilih, pomembno, da jih jemo v zmernih količinah, saj so visoko kalorični. Ena porcija znaša približno 28 gramov indijskih oreščkov in vsebuje 137 kalorij.