Domov » Moda & stil » Intuitivno oblačenje: Zakaj je to najboljši modni trend vseh časov

Intuitivno oblačenje: Zakaj je to najboljši modni trend vseh časov

Moda & stil
Intuitivno oblačenje: Zakaj je to najboljši modni trend vseh časov
📷 Desi Perkins / Instagram

Zagotovo imaš v svojem krogu prijateljic vsaj nekaj takšnih, ki vedno izgledajo stajliš. In za takšen izjemen videz nimajo nobenih osebnih stilistov. Ne glede na to ali so na plaži v pikčastih kopalkah in ogromnim slamnatim klobukom, zvečer v oprijeti obleki vroče roza barve in dizajnersko torbico ali pa čez dan v lahkotni obleki s palminim vzorcem in raybankami. Zakaj vedno izgledajo tako fenomenalno? Ker nosijo točno tisto, v čemer se dobro počutijo.

Te ženske se običajno ne ozirajo na modne trende v reviji Vogue, ki bi narekovali njihove bodoče nakupe, hkrati pa se tudi niso od jutra do večera v pajkicah in široki majici. V bistvu poslušajo svoj notranji glas – tistega, ki dobro ve, kako izžarevati svojo osebnost skozi oblačila, ki jih nosijo. Izogibajo se trendom in raje nosijo oblačila, ker se v njih dobro počutijo.

In točno temu pravimo intuitivno oblačenje. Zelo podobno je intuitivnemu prehranjevanju, ki je povsem kontra dietam in pri katerem ne gre za hujšanje. Intuitivno prehranjevanje se osredotoča na zaupanje svojemu telesu in sprejemanju odločitev, ki se ti zdijo dobre zate in ne v skladu s standardi, ki jih določa družba ali okolica.

Zelo podobno je z intuitivnim oblačenjem, pri katerem na naše stajlinge ne bi smele imeti vpliva ne modne influencerke ne komentarji tvoje mame/prijateljice/partnerja.

  • Oblačiš se sama zase, zato pozabi na modne trende.
  • Nosi oblačila, ki pristajajo tvoji postavi.
  • Ignoriraj velikosti in nosi takšno, v kateri se najbolje počutiš.
  • Le do določene mere upoštevaj okolico.
  • Poskrbi, da ti je v oblačilih udobno.