Poletni lepotni triki, ki bi jih morala poznati čisto vsaka

Poleti se vse vrti okoli druženja s prijatelji na prostem in uživanja v čudovitem vremenu kadarkoli le lahko. Čeprav je to naš najljubši letni čas, pa vroče, poletno vreme s seboj prinaša tudi določene negativnosti, ki vplivajo na našo lepotno rutino.

Torej, če bi imela raje poletni sijaj kot pa izgledala kot prepotena zmešnjava, ti v nadaljevanju razkrivamo nekaj izjemnih poletnih lepotnih nasvetov, ki ti bodo prišli še kako prav. Nekateri med njimi se ti bodo morda zdeli nori, vendar so izjemno učinkoviti, ko temperature presežejo 30°C.

LEPOTNI TRIK #1: Pred odhodom s plaže potresi otroški puder po koži in mivka bo kar zdrsela dol


Tako kot lahko otroški puder uporabiš namesto suhega šampona, saj absorbira odvečno maščobo, dela čudeže tudi na plaži. Preden se odpraviš domov s peščene plaže, potresi otroški puder po stopalih, nogah in kjerkoli imaš mivko. Puder bo absorbiral vlago s tvoje kože od potenja in slane vode (zaradi tega se mivka sploh prime na kožo), ti pa boš z lahkoto odstranila mivko.

LEPOTNI TRIK #2: Iz sode bikarbone in vode naredi pasto, s katero odstrani madeže od samoporjavitvenega losjona

Porjavela koža ne bi smela biti posledica sončenja, ampak uporabe samoporjavitvenih losjonov, ki pa včasih lahko povzročijo neželene madeže na koži. Za odstranitev kakršnihkoli lis ali oranžkastih madežev na koži, naredi pasto iz sode bikarbone in vode, s katero naredi nežen piling kože na tistem mestu, kjer moraš izenačiti ten.

LEPOTNI TRIK #3: Deodorant nanesi na zadnjo stran vratu pred sušenjem las, da se izogneš potenju

Poleg frizastih las je ena od najbolj nadležnih plati oblikovanja las z vročimi pripomočki v poletnem času ta, da se potiš. Temu se lahko enostavno izogneš s preprostim trikom: nanesi deodorant – antiperspirant v pudrasti (ne gelasti!) obliki na hrbtno stran vratu približno 10 minut pred sušenjem. Tako kot deluje podpazduho, bo deloval tudi na zatilju.

LEPOTNI TRIK #4: Suhi šampon nanesi na lase pred spanjem, da bo do jutra absorbiral odvečno maščobo in pot

Suhi šampon je tekom celega leta najboljši prijatelj večine med nami, tekom poletnih mesecih pa ga je dejansko veliko bolje nanesti zvečer pred spanjem, saj bo veliko bolje absorbiral maščobo s lasišča. Ko daš suhemu šamponu nekoliko več časa, bo ustvaril veliko boljše rezultate.

LEPOTNI TRIK #5: Aloe vera gel zamrzni v model za ledene kocke in jih uporabi za opekline

Čeprav se trudimo preprečiti sončne opekline, pridejo dnevi, ko med nanosom sončne kreme po nesreči izpustimo kakšen predel ali pa jo tekom dneva pozabimo ponovno nanesti. Aloe vera je eden od najboljših načinov za pomirjanje opečene kože, ohlajena aloe vera pa je še boljša. Model za ledene kocke napolni z aloe vera gelom in ga celo poletje hrani v zamrzovalniku. Ko potrebuješ dodatno olajšanje, z ledeno aloe vero kocko pomiri opeklino. V trenutku bo pomagala pomiriti razdraženo kožo.

LEPOTNI TRIK #6: Pred pranjem nanesi limonin sok na potni madež na belih oblačilih za popolno odstranitev madežev

Včasih, tudi če uporabljaš zelo učinkovite izdelke, podpazduho na belih oblačilih še vedno ostanejo madeži od potu. Če ti je zmanjkalo odstranjevalca za madeže, nanesi nanj malo limoninega soka preden oblačilo opereš v pralnem stroju. Limonina kislina bo s tkanine “dvignila” madež in ga učinkovito odstranila.

LEPOTNI TRIK #7: Lake za nohte vedno hrani v hladilniku, da se izogneš nastanku mehurčkov med lakiranjem

Toliko vloženega truda v manikuro, potem pa ti v laku na nohtih nastanejo mehurčki. V poletnih mesecih lahko toplota reagira s sestavinami v laku za nohte, da ta postane gostejši in nekoliko lepljiv. Poleg tega pa se lak na nohtih v poletnih mesecih zaradi toplote suši veliko dlje časa, zaradi česar se imajo tudi mehurčki dlje časa tvoriti. Lake za nohte vedno hrani v hladilniku, zaradi česar se bo tudi veliko lažje nalakiral na nohte. Če v hladilniku nimaš dovolj prostora za tvojo celotno kolekcijo lakov, potem tiste, ki jih imaš namen uporabiti, eno uro pred lakiranjem shrani v hladilnik, učinek pa bo povsem enak.

LEPOTNI TRIK #8: Rezila britvice premaži z olivnim oljem, da preprečiš rjavenje

Poleg topih rezil, lahko rja na britvicah povzroči ureznine in okužbe. Rezila vzdržuj ostra tako, da jih hraniš izven tuš kabine, po uporabi pa jih tudi vedno premaži z olivnim oljem, da zaščitiš kovino pred rjavenjem.

LEPOTNI TRIK #9: Ohlajene vrečke kamiličnega čaja položi na bikini predel za blaženje izpuščajev

Z izpuščaji na bikini predelu se sooča večina med nami. Nekaj vrečk kamiličnega čaja namoči v vročo vodo, nato pa jih položi za 15-20 minut v zamrzovalnik, da se popolnoma ohladijo. Čajne vrečke položi na bikini linijo, kjer imaš izpuščaj in dovoli, da blažilni učinki zelišč opravijo svoje delo.