Izdelek za lase, ki bi ga MORALA vzeti s seboj na dopust

…saj izjemno pomaga preprečevati poškodbe, izsušene konice in bledenje barve!

Če ravno pakiraš kozmetiko za na dopust, potem bi vsekakor morala v torbico pospraviti tudi izdelek, kateremu večina med nami ne posveča dovolj pozornosti, vendar v resnici igra zelo pomembno, če ne najbolj pomembno vlogo pri ohranjanju zdravih in sijočih las.

Po vsej verjetnosti si za s seboj spakirala šampon, masko za lase in suhi šampon, zagotovo pa v tvoji kozmetični torbici ne bi našli izdelka za lase, ki vsebuje zaščito pred soncem.

Ne le tvoja koža, tudi lasje (in lasišče) morajo biti zaščiteni pred škodljivimi učinki UV žarkov, saj le-ti spodbujajo nastajanje prostih radikalov, ki lahko povzročijo poškodbe povrhnjice las in posledično suhe lase.

Kako lahko sonce poškoduje tvoje lase?

Torej, kakšno škodo ti lahko povzroči? Sonce lahko dejansko pusti svoj pečat na tvojih laseh na nešteto načinov. Na barvanih laseh lahko povzroči razbarvanost in bledenje barve. Pri tankih in redkih laseh lahko pride do opečenega lasišča, poleg tega pa tudi lomljenja las, saj UVA žarki oslabijo proteinsko strukturo vsakega lasu, kar ogroža njihovo moč in odpornost. Suhi lasje bodo po koncu dneva preživetega na sonci po občutku še precej bolj suhi na dotik.

Zakaj potrebuješ zaščitni faktor za lase?

Namesto, da po poletnem dopustu svoje lase utapljaš v hranilnih maskah, tretmajih in oljih, ker poskušaš popraviti škodo, raje preventivno ukrepaj že na dopustu. Na srečo dandanes obstaja ogromno izdelkov za lase, ki vsebujejo zaščito pred soncem (najpogosteje so v obliki spreja).

Zapomni si: Preventiva je ključnega pomena pri zaščiti las v poletnih mesecih!

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry