Domov » Lepota & zdravje » Izjemni makeup triki, ki ti bodo spremenili življenje

Izjemni makeup triki, ki ti bodo spremenili življenje

Lepota & zdravjeLičenje
Izjemni makeup triki, ki ti bodo spremenili življenje
📷 Rouge Ruche

Ličenje ima to moč, da lahko popolnoma spremeni tvoj izgled. Lahko zakrije mozolj in prekrije rdečico ali pa te naredi podobno Kardashiankam, če narediš konturo in osvetljevanje na pravih mestih. Ne glede na to, s kakšnim razlogom nanašaš ličila na svoj obraz, vsaka bi morala poznati sledeče makeup trike, ki bodo popolnoma spremenili tvoje življenje in način ličenja. Pomagali ti bodo prihraniti ogromno časa pred ogledalom in popolnoma izkoristiti potencial ličil.

Si želiš bolj polne trepalnice, dlje časa matirano kožo in večje ustnice? Pri naslednjem ličenju upoštevaj te izjemne nasvete…

1. Primer za veke uporabi na nosu za dlje časa matiran videz
Če imaš zelo masten nos, potem pred ličenjem nanj nanesi primer za veke, ki bo absorbiral odvečno maščobo. Ko naneseš primer, ga najprej fiksiraj s sprejem za fiksiranje ličil, nato pa preko nanesi tekočo podlago. Na ta način bo nos ostal matiran od jutra do večera.

2. Za dlje trajajočo privihanost nanesi na trepalnice fiksirni sprej
Trik za daljše in dlje časa privihane trepalnice, ki bodo držale obliko od jutra do večera, se skriva v uporabi fiksirnega makeup spreja. Najprej nanesi fiksirni sprej na trepalnice – posprejaj ga na čisto krtačko, nato pa z njo počeši z vihalnikom privihane trepalnice. Nato nanesi svojo najljubšo maskaro in trepalnice bodo lepše ločene, brez grudic in odtisov na vekah, poleg tega pa bodo tudi dlje časa držale obliko.

3. Do bolj obstojne šminke z robčkom in prosojnim pudrom
Si želiš, da bi šminka na ustnicah zdržala vse do kosila ali še dlje? Najprej nanesi na ustnice svojo najljubšo šminko. Vzemi robček in ga razsloji. En sloj nasloni na ustnice in s čopičem za puder po vrhu nanesi prosojni puder. Robček deluje kot zaščitna pregrada, ki preprečuje, da bi puder prišel v stik z ustnicami. S tem trikom bodo tvoje ustnice izgledale ču-do-vi-to!

4. Korektor nanesi pod oči v obliki narobe obrnjenega trikotnika
Sinoči nisi kaj dosti spala? Ustvari iluzijo 8-urne naspanosti tako, da naneseš korektor pod oči v obliki narobe obrnjenega trikotnika. Na celotni del pod oči nariši trikotnik tako, da začneš risati navpično črto od notranjega kotička očesa do konca nosu, nato pa diagonalno potegni črto do zunanjega kotička očesa. Zapolni trikotnik in dobro zablendaj.

5. Bronzer nanesi na obraz v obliki E3
Ne veš, kako bi naredila konturo obraza? Vse, kar si moraš zapomniti sta črka in številka E3. Na levi strani obraza (ko se gledaš v ogledalo) s čopičem in bronzerjem naredi zaobljeno črko E, na desni strani obraza pa številko 3: od roba čela povleci čopič do predela pod ličnicami in nato še pod čeljustno kost.

6. Mozolj prekrij z uporabo super tria
Ko se ti na obrazu pojavi mozolj, se spomni tega prekrivajočega trika. Najprej nanesi na mozolj tekočo podlago, nato ga prekrij s korektorjem in nenazadnje fiksiraj s kompaktnim pudrom. Kombinacija podlaga-korektor poskrbi za popolno prekritost mozolja, puder pa poskrbi, da ostane mozolj zakrit tekom celega dneva.