Izvirnost – kar 3500 posajenih kreacij

»Ponosna in vesela sem, da smo lahko sodelovali v eni največjih razstav v Sloveniji s kar cca. 3500 umetninami in slikami mladih umetnikov. Občutijo se energija, moč, zagnanost, ambicioznost, predvsem pa srčnost otrok, ki so vse te umetnine ustvarili. Čudovite kreacije so nastale v sklopu kreativno-dobrodelnega natečaja Rišem/pišem za prijatelja. To je eden najbolj prepoznavnih kreativno-dobrodelnih projektov in ga izvajamo že peto leto,« navdušenja ni skrivala Tina Naraglav, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v Acronu.

Izvirnost – kar 3500 posajenih kreacij
Ena največjih razstav v Sloveniji s kar cca. 3500 umetninami in slikami mladih umetnikov (foto: Teotim Logar)

Na natečaju sodelujejo predvsem osnovnošolci, v zadnjih treh letih pa so se jim pridružili še malčki iz vrtcev, srednješolci, gimnazijci in varovanci vzgojno-varstvenih zavodov. Zanimanje za sodelovanje na projektu je vsako leto večje. Začeli so s 30 šolami, zdaj pa sodeluje že več kot 700 mentorjev s 500 različnih šol in vrtcev.

Razstavo z naslovom Posadimo umetnost, ki je bila na ogled pred Šolskim centrom Šentjur, je skupaj obiskalo več kot 400 učencev iz 12 šol, ki so tudi sodelovale pri ustvarjanju. Dobrodošlico je zbranim zaželel tudi Branko Šket, ravnatelj Višje strokovne šole in direktor Šolskega centra Šentjur.

Izvirnost – kar 3500 posajenih kreacij
Branko Šket, ravnatelj Višje strokovne šole in direktor Šolskega centra Šentjur, in Tina Naraglav, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v Acronu (foto: Teotim Logar)

Posebnost te razstave je, da so »posadili« (razstavili) na kmetijskih površinah izjemne likovne izdelke ustvarjalcev. »S tem je razstava poleg velikosti dobila še dodaten pridih unikatnosti in izvirnosti,« je še dodala Tina Naraglav. Razstava je na ogled postavila tudi pesmi o družini ter risbe sadja in zelenjave z različnimi likovnimi tehnikami. V šolskem centru pa so si obiskovalci poleg posajene umetnosti lahko ogledali še ekološko učno pot, veterinarsko učilnico in strojni park.

Izvirnost – kar 3500 posajenih kreacij
Med ogledom učne poti (foto: Teotim Logar)

Podjetje Acron ima papirnice Office&More, galanterije Bags&More, spletno trgovino s šolskimi potrebščinami go2school.com in največjo spletno galanterijo pri nas Bags&More.si. Zavedajo se pomena dobrodelnosti – kaj pomeni dajati in pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. V zadnjih treh letih so različnim dobrodelnim organizacijam donirali kar 125.000 evrov.