Je kontura obraza s sončno kremo možna?

TikTok je zopet presegel samega sebe z lepotnimi triki, le da je tokrat ta trik precej vprašljiv. Manekenka iz Los Angelesa Eli Withrow je že leta 2020 objavila na TikToku video glede konture obraza s kremo z zaščitnim faktorjem in kaj hitro se je razširil po spletu. In kaj sploh je obraza s sončno kremo?

Kot pojasnjuje Eli, gre predvsem za izkoriščanje sonca in uporabo kreme za zaščito pred soncem, da si zagotoviš naraven, bronast videz za poletje. “Sovražniki bodo rekli, da ne deluje,” je začela pojasnjevati Eli v svojem videu. “Prepričana pa sem, da če na celotni naneseš kremo z zaščitnim faktorjem 30, nato pa na mesta, na katera bi nanesla osvetljevalec, naneseš kremo z zaščitnim faktorjem 90, ko sonce ustvarilo konturo obraza in celo poletje boš imela naravno začrtane linije.”

@stopiteli

I am convinced this works! ##tutorial ##contour ##summer ##lifehack ##hack ##beautyhack ##snatched ##tiktokwellness ##hiddentalent

♬ original sound – Eli Withrow

Kljub številnim TikTokerjem, ki trdijo, da trik s kremo za zaščito pred soncem deluje, pa ga dermatologi odločno odsvetujejo, saj ni priporočljivo izpostavljati kateregakoli dela obraza z razlogom, da bi bil bolj porjavel, saj se s tem poveča možnost za nastanek raka. Poleg tega pa sončni žarki na koži tudi ne ustvarijo ravnih linij in da niti ne omenjamo, da je koža že s faktorjem 30 precej dobro zaščitena in ne bo kaj dosti porjavela – posledično na obrazu tudi ne bo opazne konture.

Naravno konturo obraza si boš veliko lažje naredila s samoporjavitvenim losjonom in sicer tako, da ga naneseš le na predele, na katere naneseš bronzer.

Vse pravice pridržane © 2022 Modna.si