Lepotni DIY: Kako sama doma enostavno narediš samoporjavitveni losjon

Porjavela polt je najboljši modni dodatek za dolge poletne dni. Konec koncev se poda kateremkoli modnemu videzu in zaradi bronaste polti se večina med nami počuti tudi bolj samozavestno. Na srečo pa se nam za takšno polt ni treba več ure in ure pražiti na škodljivem soncu, saj obstaja na tone različnih samoporjavitvenih izdelkov. Težava? Večina je zares dragih.

Če bi rada prihranila nekaj denarja ali pa si ne želiš kupiti novega samoporjavitvenega izdelka, ker ga ne uporabljaš pogosto, si lahko samoporjavitven enostavno in zelo poceni narediš kar sama doma! Potrebuješ le losjon, ki ga uporabljaš vsak dan in sestavino, ki jo imaš zagotovo v shrambi v kuhinji.

Najprej pa še en nasvet: ker lahko med nanosom nastane kar nekaj packarije, si samoporjavitveni losjon nanašaj v tuš kabini ali kadi, da boš packarijo nato enostavno očistila.


narediti domač samoporjavitven losjon

Ko si pozimi iz kakava delaš vročo čokolado, verjetno niti pomisliš ne, da ti lahko prav ta sestavina v poletnem času podari čudovito zagorelo polt. V posodici zmešaj enako količino kakava v prahu in losjona ter mešanico nanesi na kožo. Opomba: Ta samoporjavitveni losjon ni vodoodporen, tako da kasnejše plavanje ni priporočljivo.

Če kakava v prahu nimaš doma, si lahko pomagaš tudi s kavo. Tako kot obarva zobe, obarva tudi kožo. Postopek: Skuhaj kavo kot običajno. Počakaj, da se ohladi, nato pa jo zmešaj z losjonom in zmes prelij v stekleničko z razpršilom. Enakomerno nanesi na kožo. Opomba: Več kave, kot boš uporabila, temnejša bo tvoja koža. Namesto kave pa lahko uporabiš tudi .

Vse pravice pridržane © 2022 Modna.si