Domov » Zanimivosti » To je razlog, zakaj vedno mislimo, da izgledamo slabo na fotografijah

To je razlog, zakaj vedno mislimo, da izgledamo slabo na fotografijah

Zanimivosti
To je razlog, zakaj vedno mislimo, da izgledamo slabo na fotografijah
📷 Freepik

Končno razlaga…

Se ti je že kdaj zgodilo, da si se uredila za posebno priložnost in ko si se pogledala v ogledalo, se ti je zdelo, da izgledaš fantastično, potem pa si bila naslednji dan po ogledu fotografij s sinočnjega večera zgrožena sama nad sabo?

Očitno obstaja logična razlaga, zakaj mnogi med nami menimo, da izgledamo veliko bolje v ogledalu kot pa na fotografijah. Razlog tiči v tem, da na fotografijah vidimo svoj obraz kontra obrnjen.

Profesionalni fotograf Kim Ayres je razkril, da kar 90% ljudi sovraži svoje fotografije in zase meni, da so najmanj fotogenična oseba v svoji družini. Vendar pa je Kim ugotovil, da ko je na računalniku zrcalno obrnil fotografijo, si je bila oseba na fotografiji takoj bolj všeč.

Celo življenje gledamo svoj obraz v ogledalu in zato smo svoj obraz navajeni videvati na določen način. Ko pa se potem pogledamo na fotografiji, kjer je naš obraz obrnjen kontra, pa se nam obraz zdi povsem drugačen. Nihče nima simetričnega obraza in ko se asimetrija pojavi na nasprotni strani, se le-ta zdi še potencirana, saj je nismo vajeni videvati na ta način.

Ko si ogleduješ družinske ali skupinske fotografije, vsi izgledajo tako kot običajno – so takšni, kot jih vidiš vsak dan. Le ti nisi. Tvoj obraz sploh ne izgleda tako kot bi moral. In prav to je razlog, zaradi katerega misliš, da si najmanj fotogenična oseba v družini.

Torej, realno ti sploh ne izgledaš slabo – le nisi vajena sebe videvati na tak način!