Domov » Lepota & zdravje » To je razlog, zakaj ženske spremenimo frizuro po razpadli zvezi

To je razlog, zakaj ženske spremenimo frizuro po razpadli zvezi

Lepota & zdravjeZanimivosti
To je razlog, zakaj ženske spremenimo frizuro po razpadli zvezi
📷

Psihologi razlagajo…

Celo ženske, ki nosijo isto pričesko že od desetega leta se po razpadli zvezi odločijo za drastično spremembo. Si se kdaj vprašala, zakaj je temu tako?

Dr. Graham Hole, priznani psiholog je mnenja, da je to povezano s tem, kako tesno povezujemo lase s svojim celotnim konceptom samopodobe. Eden od razlogov za spremembo frizure je, da se po razpadli zvezi počutimo, kot da smo izgubile nadzor nad svojim življenjem in želimo oblast nad seboj zopet vzeti v svoje roke ter svetu sporočiti: “Pod kontrolo imam tako svoj videz kot tudi svoje življenje.”

Drugi razlog, zakaj spremenimo frizuro ali slog oblačenja po razhodu s partnerjem pa je, da se želimo znebiti nekdanje – morda nezadovoljne – sebe.

Torej, če si imela v preteklosti dolge, blond lase, je zelo velika verjetnost, da si boš po razpadu zveze zaželela rjavi paž, ki ti bo pomagal zaživeti novo življenje. Seveda nekatere po razpadu zveze doživijo pomanjkanje samozavesti, lasje pa lahko naredijo ogromno (pozitivno) spremembo.

“Če ženska čuti, da je bil njen razhod povezan z njenimi fizičnimi lastnostmi, potem si bo spremenila barvo las, saj naj bi to v njenih očeh povečalo privlačnost ali pa jo naredilo navidez bolj mladostno,” razlaga dr. Hole.

Nova podoba po razhodu naj bi simbolizirala pozabitev na preteklost in iskanje nove poti – in če to pomeni, da končno zbereš pogum in si lase pobarvaš na blond ali pa si odstrižeš konkretno dolžino las (kar si si na skrivaj že dolgo želela), naj te popolnoma nič ne ustavi pri tem!

Ne spreglej tudi, katere frizure iz 90-ih bodo zopet v modi in boljše kot kadarkoli prej in kako lahko preprosto sama ugotoviš ali bi ti pristajali kratki lasje!