Domov » Lepota & zdravje » Je švedska kozmetika nova korejska kozmetika?

Je švedska kozmetika nova korejska kozmetika?

Lepota & zdravjeNega
Je švedska kozmetika nova korejska kozmetika?
📷 Scandic Skincare / Instagram

Bo evropska kozmetika nadomestila korejsko?

Švedi resnično vedo, kaj delajo. IKEA, H&M, Spotify, skupina ABBA in še in še bi lahko naštevali. Da niti ne omenimo, da so leto za letom uvrščeni na najvišje mesto lestvice najbolj srečnih ljudi na svetu. Poleg modnih in pohištvenih znamk, pa so zdaj na porastu tudi njihove lepotne znamke.

Nobena skrivnost ni, da imajo Švedinje čudovito kožo (in slog), zato ni nobeno presenečenje, da se je izraz “švedska lepota” po podatkih Googlovega iskalnika strmo povečalo. In ker si ljubiteljice lepote konstantno prizadevamo, da bi našle naslednjo izjemno stvar od naših evropskih kolegov, je le vprašanje časa, kdaj bo švedska lepota bolj priljubljena od korejske.

Kaj je švedska lepota?

Švedska lepotna podjetja svoje negovalne izdelke kot glavne in najbolj učinkovite sestavine dodajajo te, ki jih najdemo v Skandinaviji (Danska, Finska, Islandija, Švedska, Norveška, Åland, Ferski otoki in Grenlandija). Filozofija ‘Skandi’ kozmetike je preprosta: uporabljaj naravne, a učinkovite izdelke z mentaliteto manj je več.

Pozimi tam postane neverjetno mrzlo, zato so hidratacija in vlažilni izdelki za nego kože izrednega pomena. Švedska kozmetika je osredotočena na splošno zdravje kože, brez da bi te izpostavila močnim kemikalijam.

Nekaj najbolj znanih švedskih lepotnih znamk:

Scändic Beauty

Apolosophy

Pixi by Petra