Domov » Lepota & zdravje » To je zastrašujoča negativna posledica voskanja bikinija

To je zastrašujoča negativna posledica voskanja bikinija

Lepota & zdravjeNega
To je zastrašujoča negativna posledica voskanja bikinija
📷 Freepik

Ki ti je nihče ne pove…

Ena izmed najbolj priljubljenih tehnik za odstranjevanje nadležnih dlak z bikini predela je depilacija z voskom. Čeprav je veliko bolj boleče kot britje, pa večtedenski občutek gladke kože poplača vse bolečine. Ampak, ali si vedela, da ima tudi voskanje bikinija svoje slabosti?

Tako je, tudi voskanje ima svoje pomanjkljivosti, za katere bi vsekakor morala vedeti. Za večino med nami je to varnejša alternativa odstranjevanja dlak, vendar pa to še zdaleč ni res. Ta metoda odstranjevanja dlak povzroča tvoji koži in telesu veliko več škode, kot si morda misliš!

Prvo kot prvo, tvoje sramne dlake niso na tem predelu kar tako malo za hec, ampak so dejansko nujno potrebne, saj pomagajo zaščititi damski predel pred okužbami in izpuščaji. Ko pa dlake odstranimo je tvoja (gola) vagina bolj dovzetna za okužbe.

Dovzetnost za okužbe pa še poslabša voskanje sramnega predela, saj dlake izpulimo iz foliklov, s tem pa povzročimo miniaturne ranice, zaradi katerih je tvoja koža še bolj nagnjena k okužbam. Še bolj zastrašujoče pa je dejstvo, da voskanje odstrani zgornjo plast kože. Auč!

Zato bodi naslednjič, ko boš šla na voskanje bikinija zelo previdna. Čeprav ljubimo brezskrbnost in gladko kožo, pa se lahko zdravljenje okužb zavleče tudi na nekaj mesecev.