fbpx

Jennifer Lopez izčrpana in fizično paralizirana

Jennifer Lopez prvič odkrito o svojem duševnem zdravju.

V svojem najnovejšem newsletterju On the JLo se je 52-letna igralka spomnila napadov panike, ki jih je doživela v poznih 20-ih letih, zaradi katerih se je “počutila fizično paralizirana”.

“Bilo je obdobje v mojem življenju, ko sem spala 3 do 5 ur na noč. Ves dan bila na snemanju in cele noči v studiu ter ob koncih tedna nastopala in snemala videe,” je zapisala. “Bila sem v poznih 20-ih in mislila, da sem nepremagljiva.”

“Do nekega dne, ko sem sedela v prikolici in me je dohitelo vse delo in stres, ki ga je prinesel s seboj, skupaj s premalo spanja, da bi si duševno opomogla,” je nadaljevala.

Jennifer je pojasnila, da je “prešla iz tega, da se je počutila povsem normalno in je razmišljala o tem, kaj moram storiti tisti dan do tega, da sem se kar naenkrat počutila, kot da se ne morem premakniti.” Dodala je tudi, da je “popolnoma zamrznila” in “ni mogla jasno videti”.

Igralka je nadaljevala: “Zdaj vem, da je šlo za klasičen napad panike, ki ga je povzročila izčrpanost, vendar tega izraza takrat še nisem slišala… Moj varnostnik na snemanju je vstopil, me dvignil in odpeljal k zdravniku. Ko sem prišla tja, sem lahko vsaj spet govorila in bila sem tako prestrašena, ker sem mislila, da izgubljam razum.”

Nadaljevala je z delitvijo nasvetov, ki jih je v tistem obdobju dobila od zdravnika. “Rekel je: ‘Ne, nisi nora. Potrebuješ spanec … spi 7 do 9 ur na noč, ne uživaj kofeina in poskrbi, da boš vadila, če nameravaš opravljati toliko dela,'” je povedala.

Jennifer je dodala: “Spoznala sem, kako resne bi lahko bile posledice ignoriranja tega, kar moje telo in um potrebujeta, da bi bila zdrava – in tam se je začela moja pot do dobrega počutja.”

Povedala je tudi, da je njen cilj “živeti zelo zdravo in uravnoteženo življenje”, s poudarkom na “za-življenje in ne proti-staranju.”

Preberi si tudi:
Jennifer Lopez o nastopu s Shakiro na Super Bowlu: "Najslabša ideja na svetu!"

Jennifer Lopez o nastopu s Shakiro na Super Bowlu: “Najslabša ideja na svetu!”

Jennifer Lopez ni bila najbolj vesela, da jo je NFL za glavni nastop med polčasem Super Bowla 2020 poparčkal skupaj s Shakiro, kar je razkrito na posnetkih iz…