fbpx

Jesenski okusi: Jabolčne rožice

Navduši svoje goste s to čudovito sladico v obliki rožic, ki je narejena iz veliko nežnih in okusnih jabolčnih rezin, zavitih v sladko in hrustljavo vlečeno testo.

Si tudi ti Pinterest fanatik in uživaš v brskanju skozi slike okusne hrane? Potem si zagotovo že zasledila sliko te čudovite sladice. Obstaja kar nekaj njenih različic, vendar so si vse med seboj zelo podobne. Čeprav na prvi pogled morda izgleda zelo zakomplicirana, boš kmalu ugotovila, da je priprava še bolj preprosta kot si misliš!
Pri tem receptu boš poleg jabolk potrebovala tudi vlečeno testo, ki ga lahko pripraviš sama ali pa kupiš že narejenega (če si alergična na gluten, poišči ali naredi takega, ki ga ne vsebuje). Kupiti že narejenega je veliko bolj enostavno in hitro! Vse kar moraš narediti je, da ga odmrzneš in malo razvlečeš, saj ne sme biti predebelo. Te zanima kaj vse potrebuješ in postopek priprave?

Jabolčne rožice

Sestavine (za 6 rožic):

 • 1 list odmrznjenega vlečenega testa
 • 2 rdeča jabolka, najbolje organsko pridelana
 • sok pol limone
 • 1 žlica moke, da potreseš pult
 • 3 jedilne žlice marmelade (marelične, jagodne,…)
 • cimet (neobvezno)
 • sladkor v prahu za okrasitev (neobvezno)

Priprava:

 1. Odtajaj vlečeno testo, če tega še nisi naredila. To traja nekje 20-30 minut.
 2. Pripravi posodo z malo vode in limoninim sokom (brez pešk).
 3. Jabolka prereži na pol, odstrani sredico in jih nareži na zelo tanke rezine, kot vidiš na sliki. Lupine ne odstranjuj, saj bo dala lepo barvo tvojim vrtnicam. Rezine jabolk takoj stresi v posodo z vodo in limono, da ne postanejo rjave barve.
 4. Posodo z jabolki postavi v mikrovalovno pečico in jih kuhaj približno 3 minute, da postanejo nekoliko mehkejša. Če ti je ljubše, lahko rezine jabolk pokuhaš na štedilniku v manjši ponvi.
 5. Odvij vlečeno testo in ga položi na čisto pomokano površino. Malo ga razvaljaj in poskušaj ohraniti pravokotno obliko. Na reži 6 trakov, velikosti približno 5 cm x 22 cm.
 6. V skledico daj 3 žlice marmelade in 2 žlici vode ter grej v mikrovalovni pečici 1 minuto. Razmaži razredčeno marmelado po trakovih testa.
 7. Pečico segrej na 190 stopinj. Odcedi jabolka.
 8. Jabolka položi na testo (slika spodaj) in po želji potresi s cimetom.
 9. Prepogni spodnji del testa in previdno zarolaj ter zapečati rob. Rožico položi pekač za muffine (če uporabljaš silikonskega, ni potrebe po mastenju, v nasprotnem primeru pa pekač namasti).
 10. Enako naredi še ostalih 5 rožic. Peci 40-45 minut na 190 stopinj.
  OPOMBA: Prepričaj se, da je testo v celoti pečeno, tudi na notranji strani vrtnice. Če opaziš, da so po 30-ih minutah jabolka na vrhu že lepo zapečena, potem prestavi pekač na najnižjo režo in peci še 10-15 minut, da se celotno testo speče.
 11. Potresi sladkor in postrezi.