Kaj o tebi pove način, kako nosiš torbico

Pomisli na to, kako največkrat nosiš svojo torbico – jo zgrabiš in namestiš v pregib komolca ali si jo povezneš na ramo? Strokovnjaki za telesno govorico pravijo, da ne gre za naključno odločitev. S tem, kako jo nosimo, razkrijemo veliko o naši osebnosti in karakterju. Kathlyn Hendricks, doktorica filozofije nam je razkrila, kakšna sporočila so skrita v najbolj pogostih načinih nošenja naših torbic.

1. način: Nosiš jo na rami in jo držiš blizu telesa
“Tako nošenje kaže na to, da daje oseba prednost svobodi gibanja in ne razkazovanju elementov. Ona ni vzvišena, želi si samo opraviti zadane obveznosti,” pojasni Kathlyn. Ta oseba je zelo praktična, pomembne pa so ji moralne vrednote.

2. način: Nosiš jo lahkotno na eni rami
“Tako kot jo nosi Jamie King na sliki, ko torba lahkotno plapola okoli, kaže na to, da daje prednost enostavnosti in funkcionalnosti.” Če bi jo nosila zaprto in na sprednji strani telesa, bi s tem omogočala mimoidočim, da bi takoj prepoznali znamko in model torbice, na kar pa se ona ne ozira. Te pa opozarjamo, da se takega nošenja torbic zelo razveselijo mimoidoči tatovi…

3. način: Torbo z dolgim ročajem nosiš čez telo na sprednji strani
Če nosiš torbo na sprednji strani telesa, tako kot Gigi Hadid, je zate to neke vrste “oborožitev”. “Tak način nošenja torbe pogosto označuje bolj previdno osebnost, nekoga, ki je zadržan ali sramežljiv. Gigin pogled v tla in ne najbolj pokončna drža sta obrambna mehanizma.” Kot trdi Kathlyn, tako nošenje torbic ni nič nenavadnega pri zvezdnikih, saj je to za njih način, da se izognejo kontaktu s paparaci.

4. način: Torbo z dolgim ročajem nosiš čez telo na zadnji strani
Torbica v kombinaciji z dolgimi in odločnimi koraki, kot pri Kendall jenner, te bo v očeh drugih prikazala kot “urbano bojevnico z jasno začrtanim ciljem. Torba je postranskega pomena pri njeni neodvisni samopodobi, tam je zgolj zaradi svoje funkcionalnosti.” V bistvu je skoraj da sploh ne vidimo, kaj šele da bi lahko določili znamko ali model.

5. način: V pregibu komolca
“Torbe, ki jih nosimo tako, največkrat kažejo na status in položaj,” trdi Kathlyn ob pogledu na sliko Emmy Rossum. “V bistvu s takim nošenjem naredimo eno roko popolnoma neoperativno, svetu pa želimo povedati, da niti ne potrebujemo obeh rok pri naših opravkih. Tako nošenje izhaja še iz časov, ko ženskam ni bilo potrebno nositi kovčkov in paketov.” Ta način nošenja najbolj razkazuje blagovno znamko in posebnosti modela vsem tistim, ki bodo torbico zagotovo prepoznali. Torej, medtem ko tvoji stari starši verjetno ne bodo vedeli, da je Emmy-na torbica znamke Dior, bodo modni poznavalci to takoj ugotovili.

6. način: V roki
Nekatere torbice so tako majhne, da ni druge možnosti, ampak kaj pa ko je torbica podobna Chanelki, kot jo nosi Diane Kruger in jo zaradi različno dolgih ročajev lahko nosiš na več načinov? “Njena torba je tako težka, da se mora sama nagibati v drugo stran, da uravnoteži težo. Tak način je podoben nošenju aktovke in nakazuje na pomembnost njene službe,” razlaga Kathlyn. Vsi vemo, da je ona igralka in nosi obleke priznanih modnih oblikovalcev, ampak ko nosi torbo na tak način, nas podzavestno opominja, da ni samo razvajena zvezdnica, ki se zgolj sprehaja po rdeči preprogi v prestižnih oblekah.

7. način: Brez torbe
“Ko oseba ne nosi torbe, to označuje nek statusni simbol, ko druge osebe namesto tebe nosijo vse tvoje stvari, kot so denar in planer z dnevnimi obveznostmi. Ta oseba je najbolj samozavestna od vseh, ki so naštete zgoraj in se stalno zanaša na svoje osebje, da se sama lahko pokaže v najboljši in najlepši luči.” Prevod: Osebi, kot je Kim Kardashian West se ves čas toliko dogaja, da niti ne potrebuje torbe.