Jesenski okusi: Paradižnikova juha v kruhovi skodelici s sirom

Bi rada juho postregla na bolj atraktiven način? Skuhaj paradižnikovo juho in jo postrezi v kruhovi skodelici obloženi s sirom.

Paradižnikova juha v kruhovi skodelici s sirom

Sestavine (za 4 porcije):
Za paradižnikovo juho:

  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 sladka čebula; narezana na kocke
  • 2 stroka česna; zmečkana
  • 800-gramska pločevinka paradižnikov
  • 2 skodelici zelenjavne ali kokošje juhe
  • 1/3 skodelice smetane za kuhanje
  • 1 lovorjev list
  • sol
  • poper v prahu
  • peteršilj; za okras

Za kruhove skodelice:

  • 4 manjši krušni hlebčki
  • 6 jedilnih žlic masla sobne temperature
  • 16 rezin sira za toast
Jesenski okusi: Paradižnikova juha v kruhovi skodelici s sirom
(Erin McDowell)

Priprava:

1. Skuhaj paradižnikovo juho: V srednje velikem loncu segrej oljčno olje na srednje močnem ognju. Dodaj čebulo in jo praži toliko časa, da postekleni, približno 5 minut. Dodaj česen in praži, dokler ne za diši – še 1 minuto.
2. Vmešaj paradižnike in jih s kuhalnico malo zmečkaj. Nato vmešaj še juho in smetano. Dodaj lovorjev list ter začini s soljo in poprom.
3. Juho zavri in kuhaj toliko časa, da zadiši – 20 do 25 minut.
4. Naredi kruhove skodelice: Pečico predhodno segrej na 200°C. Pekač obloži s peki papirjem.
5. Hlebčkom previdno odreži vrhove, nato pa še malo izdolbi notranjost.
6. Notranjost vsakega hlebčka premaži s 1/2 jedilne žlice masla. V vsakega ob stranice razporedi 3 lističe toast sira. Postavi na pekač.
7. Skodelice postavi v pečico za toliko časa, da se posodice segrejejo, sir v notranjosti pa stopi – približno 4 minute.
8. Paradižnikovo juho zlij v kruhovo skodelico, dekoriraj s peteršiljem in takoj postrezi.