Jesenski okusi: Vroča čokolada z rdečim vinom

Nobenega razloga ni, da ne bi malo začinila na kavču preživetega večera!

Rdeče vino in čokolada gresta skupaj kot hladno vreme in topla oblačila. In zakaj torej ne bi kar združila obe dobroti v eno slastno pijačo?

Naj ti predstavimo vročo čokolado z rdečim vinom. Je bogata in okusna in za pripravo zahteva zgolj nekaj preprostih sestavin.

Vroča čokolada z rdečim vinom

Sestavine:

  • 1 1/2 skodelice mleka (priporočamo z vsaj 2% mlečne maščobe)
  • 1/3 skodelice temne čokolade
  • 1 skodelica rdečega vina (mora biti polnega okusa – na primer Cabernet Sauvignon)
  • neobvezni dodatki: marshmallow penice, stepena smetana

Priprava:

1. V manjši posodi na srednjem ognju zmešaj mleko in čokolado. Mešaj toliko časa, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in ne nastane gosta in kremasta zmes.
2. Dodaj rdeče vino in nadaljuj z mešanjem.
3. Odstavi z ognja, prelij v skodelice in okrasi z marshmallow penicami in/ali sladko smetano.

V najljubšem puloverju se udobno namesti na kavč in uživaj v popolnem večeru!