Justin Bieber piše glasbeno zgodovino!

Justin Bieber zdaj še bogatejši!

Justin je prodal svoje založniške in glasbene pravice za več kot 200 milijonov dolarjev.

28-letni pevec je Hipgnosis Songs Capitalu prodal 290 naslovov, izdanih pred 31. decembrom 2021.

“Vpliv Justina Bieberja na svetovno kulturo v zadnjih 14 letih je bil resnično izjemen,” je za Variety dejal Merck Mercuriadis, ustanovitelj in izvršni direktor Hipgnosis Song Managementa.

S prodajo pa se je Justin zapisal v zgodovino. “Ta nakup se uvršča med največje posle za izvajalca, mlajšega od 70 let, takšna je moč tega neverjetnega kataloga, ki ima skoraj 82 milijonov mesečnih poslušalcev in več kot 30 milijard pretokov samo na Spotifyju. Scooter Braun mu je pomagal zgraditi veličasten katalog in v veselje mi je pozdraviti Justina in njegove neverjetne pesmi ter posnetke v družini Hipgnosis,” je dejal.

“Rad bi se zahvalil Mercku in njegovi celotni ekipi Hipgnosis ter vsem našim sodelujočim partnerjem za tako trdo delo, da bi uresničili ta zgodovinski posel,” je dejal Justinov menedžer Scooter Braun. “Ko se je Justin odločil za kataloški posel, smo hitro našli najboljšega partnerja za ohranitev in rast te neverjetne zapuščine Merck and Hipgnosis. 15 let sem bil hvaležen, da sem bil priča tej poti in danes sem srečen za vse udeležence. Justinova veličina se šele začenja.”

Istemu podjetju pa je lansko leto svoje pravice za pesmi prodal tudi Justin Timberlake.

Preberi si tudi:
UAU! Poglej, za kakšno ceno je Justin Timberlake prodal svoje pesmi

UAU! Poglej, za kakšno ceno je Justin Timberlake prodal svoje pesmi

Justin Timberlake je zadnji izvajalec, ki je prejel pravo bogastvo za prodajo svojega kataloga pesmi. Justin, katerega katalog pesmi zajema več kot 200 pesmi, ki segajo še v…