fbpx

Redki ali tanki lasje: Kakšna je razlika?

Ljudje pogosto uporabljajo izraza “redki” in “tanki” lasje za opisovanje svojih las, vendar pa le redko kdo ve, da ta dva opisa ne pomenita isto. Običajno je enostavno ugotoviti, ali imaš naravno “goste” lase. Gosti lasje se lažje zapletajo, vendar dlje obdržijo kodre in volumen. Po drugi strani pa je veliko težje ugotoviti, ali imaš redke ali tanke lase, še manj pa pomaga, da ta dva izraza nenehno zamenjujemo.

Ugotoviti svoj tip las je izjemno koristno, saj lahko le tako izbereš najboljše izdelke za svoje lase. V nadaljevanju bomo spoznali razliko med redkimi in tankimi lasmi.

Vse je odvisno od gostote in teksture las

“Redki lasje” in “tanki lasje” nista sinonima, čeprav ljudje ta dva opisa pogosto zamenjujejo, da pomenita isto stvar. Strokovnjaki za nego las pravijo, da je razlika med “redkimi” lasmi in “tankimi” lasmi povezana z dvema dejavnikoma: gostota in debelina las.

Gostota pomeni, koliko las je na tvoji glavi. Če nimaš veliko las na glavi, potem imaš redke lase.
Medtem ko se “tanki” lasje nanašajo na teksturo in premer teh posameznih las. Lahko imaš na glavi veliko tankih las, pa bi še vedno izgledalo, kot da jim primanjkuje volumna, ker je tekstura las fina in krhka. Torej, lahko imaš zelo goste lase, ki pa so zelo tanki.

Preberi si tudi:
Mastni lasje - Modna.si

Mastni lasje: Najboljši nasveti, kako se jih uspešno znebiti

Mastni lasje so pogost problem, ki se pojavi pri številnih ljudeh. Ko lojnice na lasišču proizvajajo preveč sebuma, to lahko povzroči, da se lasje hitro mastijo in izgubijo…