Kaj hrepenenje po teh petih živilih razkriva o tvojem zdravju

Si se kdaj vprašala, kaj ti želi telo sporočiti, ko ti na primer zadišijo špageti? Ali pa slan pomfri? Beri naprej in izvedela boš, kaj primanjkuje tvojemu telesu, če neizmerno hrepeniš po katerem od petih priljubljenih živil.

Rdeče meso

Ti konstantno diši rdeče meso? To je lahko zelo očiten znak, da ti primanjkuje železa. Za pomanjkanjem železa pogosto trpijo ženske, ki imajo močne menstruacije.

Slan pomfri

Želja po slani hrani se lahko pojavi, če ti primanjkuje mineralov, zlasti kalcija, magnezija in cinka.

Sir

Ko na krožnik špagetov naribaš cel parmezan, ker je hrepenenje po siru enostavno preveliko, je to lahko znak za premalo zaužitih zdravih maščob, kot so omega-3 maščobne kisline. Najdeš jih v lososu, lanenem semenu in orehih.

Sladkarije

Če uživaš preveč enostavnih ogljikovih hidratov, kot so bele testenine, kruh, žemljice in pecivo, boš verjetno kaj hitro opazila, da konstantno hrepeniš po še.
Enostavni ogljikovi hidrati hitro povišajo raven sladkorja v krvi, kar privede do hitrega sproščanja inzulina v kri, čemur sledi nenaden in strm padec. Ko se le-ta zgodi, se ti zopet poveča apetit in zaželiš si še več nezdrave hrane.
Raje izbiraj živila iz polnozrnatih žitaric, ki se počasneje presnavljajo in posledično ohranjajo konstantno raven krvnega sladkorja.

Testenine

Hrepenenje po testeninah je podobno hrepenenju po sladkarijah, ker se enostavni ogljikovi hidrati obravnavajo enako kot sladkor, potem ko so prebavljeni. Če uživaš preveč enostavnih hidratov (iz bele pšenične moke) ter ne dovolj beljakovin in zdravih maščob, bo raven krvnega sladkorja zelo nihala, zaradi česar si boš konstantno želela še več hidratov.
Raje uživaj več zelenjave, beljakovin, polnozrnatih žitaric in zdravih maščob ter manj belih testenin.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry