Domov » Lepota & zdravje » Zakaj moraš vedno poskrbeti za POPOLNO odstranitev ličil

Zakaj moraš vedno poskrbeti za POPOLNO odstranitev ličil

Lepota & zdravjeNega
Zakaj moraš vedno poskrbeti za POPOLNO odstranitev ličil
📷 NotJessFashion

Odkrij koristi temeljitega čiščenje!

Vse smo že prišle kdaj domov z zabave v zgodnjih jutranjih urah, ko se ti preprosto ne ljubi ukvarjati z ničemer drugim kot le pasti na posteljo in zaspati. Vendar pa s tem, da na obrazu čez noč puščaš ličila, delaš svoji koži veliko škodo. V nadaljevanju boš spoznala nekaj negativnih posledic, ki lahko doletijo tudi tebe, če se boš odpravljala v posteljo z ličili na obrazu.

Infekcija: Ličila sama po sebi ne bodo povzročila infekcije, če pa imaš na obrazu rano ali vnet mozolj, ki si ga prekrila s pudrom ali korektorjem, pa lahko to povzroči še bolj intenzivno draženje. Ko je povrhnjica kože poškodovana, je zato bolj dovzetna za prepuščanje bakterij, zato ne dovoli, da bi ti tvoje najljubše rdečilo povzročilo kaos na obrazu. Kar se tiče maskar in črtal za oči pa lahko povzročijo hudo draženje oči in celo poškodujejo tvoje trepalnice, da postanejo krhke in lomljive, če jih pred spanjem ne odstraniš.

Izbruhi mozoljev: Več slojev umazanije kot imaš na obrazu, bolj verjetno se ti bodo začeli pojavljati mozolji. Ličila se nabirajo v porah in jih mašijo, kar posledično zaduši kožo in lahko privede do neželenih izbruhov mozoljev. Nalagala se bo tudi odvečna maščoba, zaradi česar bo koža izgledala mastna in pripravljena na nastanek mozoljev. Ne hvala!

Staranje: Vsi toksini in onesnaženje v zraku povzroča staranje kože, še več umazanije pa se lahko ujame v ličila, ki jih nanesemo na obraz. S tem, ko s kože ne odstraniš ličil preprosto dopustiš, da se vsa umazanija nalaga in stara tvojo kožo.

Razpokane ustnice: Ogromno šmink na tržišču je zelo izsušujočih, zaradi česar tvoje ustnice izgledajo neprivlačno suhe. Če šminke po prežurani noči ne odstraniš temeljito in na ustnice ne naneseš hranilnega balzama, potem lahko pričakuješ le še bolj izsušene in razpokane ustnice. Pred spanjem torej obvezno odstrani ličila na ustnicah in nanje nanesi kvaliteten balzam.

Imaš dovolj razlogov, da si pred spanjem vzameš 5 minut in osvobodiš kožo ličil? Če se ti ne ljubi do kopalnice, potem imej na nočni omarici vedno čistilne robčke, s katerimi boš v minuti odstranila ves makeup. Tvoja koža ti bo zjutraj zelo hvaležna!