Kaj je ‘aquafaba’ in kako jo uporabiti
Kaj praviš na veganske španske vetrce?
Že vsa leta čičeriko precejaš skozi cedilo, vodo, v kateri je bila namočena pa zavržeš? Napaka. Nekateri varčni in iznajdljivi kuharji so odkrili, da je čičerikina voda prava čudežna sestavina. Ja, točno ta motna tekočina, ki se ti na prvi pogled ne zdi nič kaj okusna.
Kako jo uporabiš: Čičerikino vodo prelij v multipraktik ali pa skledo, če raje mešaš z ročnim mešalnikom in jo stepaj toliko časa, da nastane penasta zmes, ki jo lahko uporabiš za pripravo zdrave majoneze, veganskih macarons-ov in španskih vetrcov. Nekateri jo celo uporabljajo za okras na sladicah in koktejlih.
Je nizkokalorična, vendar z njo ne boš zaužila toliko hranilnih snovi, kot s čičeriko. Ampak, če jo lahko uporabiš za izdelavo (nizkokalorične) sladice, je to sploh pomembno?!
Ne spreglej tudi, kako pripraviš okusen in zdrav avokadov-bananin sladoled!