Kaj narediti, če naneseš preveč tekočega pudra

Kaj hitro se ti lahko zgodi, da naneseš preveč tekoče podlage na obraz in s tem pokvariš celotni izgled. Obstaja zelo tanka meja med popolno prekrivnostjo in obrazom, ki izgleda, kot da si ga pomočila v vedro s tekočim pudrom. Ampak, ali lahko kakorkoli popraviš izgled tekočega pudra na obrazu, ne da bi ga bilo treba popolnoma odstraniti in ponovno nanesti? Seveda! Beri naprej.

Ko ponesreči naneseš preveč podlage na obraz nikar ne paničari. Preprosto vzemi papirnato brisačko/robec in ga potapkaj po obrazu, s tem da se najbolj osredotočaš na predele, kjer je preveč nanešenega pudra. Papirnat robec bo v trenutku vpil odvečno količino izdelka. Ampak pozor, robca nikar ne drgni po obrazu temveč samo nežno tapkaj.

Nato uporabi vlažen beautyblender in zabriši področja, kjer si odstranila odvečno podlago. Končni videz tekoče podlage na obrazu mora biti brezhiben. Tapkanje vlažne gobice za ličenje po obrazu je odličen način, kako vsakič omehčaš maskast izgled pudra. Gobica bo absorbirala odvečni izdelek in ustvarila bolj enakomeren nanos.

Da pa bi se v bodoče izognila pretirani količini tekoče podlage na obrazu, izdelek iz embalaže raje iztisni večkrat in po malo na hrbtno stran roke, nato pa podlago s čopičem ali vlažno gobico nanesi na obraz.