Domov » Lepota & zdravje » Kaj početi na materinski dan med pandemijo koronavirusa

Kaj početi na materinski dan med pandemijo koronavirusa

Lepota & zdravjeZanimivostiZdravje
Kaj početi na materinski dan med pandemijo koronavirusa
📷 Profimedia

Želimo si biti z najdražjimi, vendar si želimo tudi, da ostanejo zdravi.

Bliža se materinski dan, ki ga povsod po svetu praznujemo 25. marca. Glede na to, da je letos ravno v tem času razglašena pandemija in se odsvetuje kakršnekoli stike, boš materinski dan po vsej verjetnosti preživela stran od svoje mame (razen če živita v isti hiši/stanovanju).

Ker se večina med nami na ta dan ne bo mogla fizično družiti s svojo mamo, ti v nadaljevanju ponujamo nekaj izvirnih idej, kako se lahko s svojo mamo, kljub pandemiji koronavirusa, skupaj zabavata.

Svojo mamo pokliči preko videoklica ali Skype-a. Na ta način se lahko ure in ure pogovarjata brez prenašanja morebitnih mikrobov.

Če gresta s tvojo mamo tradicionalno vsako leto na kosilo v gostilno ali pa na tortico v slaščičarno, lahko letos za spremembo skupaj kuhata ali pečeta pecivo vsaka pri sebi doma, medtem ko sta na Skype-u ali videoklicu. Lahko pa naredite celo skupinski klic in vas več kuha/peče hkrati – odličen način, kako ostati povezan z družino.

V kolikor si navajena vsako leto obdariti svojo mamo, pa ji letos pošlji darilo na dom. Spletne trgovine poslujejo normalno, pošta pa prav tako, za kar smo jim neizmerno hvaležni.

Izjemno pomembno je, da v tem kriznem času ostanemo strpni in sprejemamo pametne odločitve ter kljub želji po kontaktu NE tvegamo in morebiti prenesemo okužbo. Časa za objemanje bo po koncu pandemije več kot dovolj.

Ostani zdrava ti in tvoji najdražji, zato nikar ne spreglej nasvetov za NAJBOLJŠE preprečevanje okužbe s koronavirusom!