Kaj početi z rokami med fotografiranjem

Da ne visijo dolgočasno ob telesu!

Ličenje je popolno. Navdušena si nad stajlingom. Celo z očmi si se naučila smejati, kot je v tem profesionalka Tyra Banks. Zelo domače se že počutiš pred fotografskim objektivom … ampak, nikoli pa ne veš, kaj bi z rokami. Kaj sploh lahko počneš z njimi? Brez skrbi, v rokavu imamo nekaj trikov in nasvetov.

Lase zatakni za ušesa

Lase (namišljeno ali zares) pogladi za ušesa – na tvoji boljši strani, seveda. Rahlo pokrčena in dvignjena roka usmeri pozornost na tvoj obraz in ustvari laskajočo silhueto.

Poziraj s kolegico

Dejstvo: s prijatelji je vse bolje. Še posebej pa nerodne družbene situacije, kot je fotografiranje. Naslednjič, ko nekdo naredi pred tabo zasedo s kamero, elegantno objemi čez ramo ali primi pod roko tistega, ki stoji/sedi zraven tebe in se nasmehni.

Nekaj drži v rokah

Na primer torbico ali eleganten koktejl (ali katerokoli pijačo). Pomembno je zgolj to, da kozarec držiš nežno. Tvoja govorica telesa mora biti lahkotna in udobna in nikakor ne sme izgledati, kot da se bojiš kamere.

Eno roko potisni v žep

Stoj zravnano in eno nogo potisni rahlo pred drugo. Nato z roko ustvari vtis, kot da želiš vzeti iz žepa nekaj pomembnega. In ko si že v tej pozici, podvoji učinek in z drugo roko primi torbico. Uf, kakšna poza!

Naj bodo v gibanju

Obstaja dober razlog, zakaj ima toliko modnih blogerjev raje spontane, “premikajoče” slike. Med hojo avtomatično premikaš tudi roke in s tem pod določenim kotom ustvariš laskavo in vitko silhueto.

Ogrni ramena

Ko nimaš ideje, čez rame ogrni pulover, jakno ali plašč. In v trenutku ni treba več skrbeti kam z rokami. Večinoma bodo tako ali tako pokrite, ti pa boš izgledala, kot da se za elegantni videz nisi niti malo trudila.