Domov » Lepota & zdravje » Kaj pomeni, če imaš ponavljajoče sanje o eni in isti osebi

Kaj pomeni, če imaš ponavljajoče sanje o eni in isti osebi

Lepota & zdravjeZanimivostiZdravje
Kaj pomeni, če imaš ponavljajoče sanje o eni in isti osebi
📷 Profimedia

To je lahko tvoja najboljša prijateljica ali pa najhujši sovražnik…

Obstaja veliko razlag za pomen sanj, s splošnim prepričanjem, da razkrivajo globine naše podzavesti, vključno z našimi strahovi in željami.

Ampak, kaj pa pomeni, če noč za nočjo sanjaš eno in isto osebo?

Po mnenju kliničnega psihologa se ponavljajoče sanje o isti osebi ne bi smele jemati preveč dobesedno ne glede na to, ali sanjaš o svoji najboljši prijateljici ali pa osebi, ki je sploh ne preneseš.

Ponavljajoče sanje so pogost pojav, saj jih doživljata kar 2/3 ljudi. Takšne sanje nikakor ne pomenijo, da si obsedena s to dotično osebo, ampak lahko simbolizirajo tvoja čustva in skrbi.

“Vzorec uma je zelo podoben ideji o računalniku,” je za Elite Daily povedal klinični psiholog dr. John Mayer. “Ko gremo spat, ta mali računalnik še naprej melje. Nikoli se ne izključi ali ustavi. Sami mislimo, da imamo med spanjem prazno glavo, vendar pa možgani nikoli ne nehajo delati.”

Sanje lahko pomagajo našim možganom med spanjem razkriti informacije. Dr. Mayer je dejal, da se ponavljajoče sanje o nekom ne bi smelo interpretirati na dobeseden način. Ta oseba bi lahko simbolizirala določen stres ali tesnobnost, skozi katero gremo v tistem obdobju.

Na primer, če sanjaš o istem sodelavcu/sodelavki, morda nimaš težav s tem posameznikom, ampak bolj s splošnimi delovnimi razmerami, v katerih delaš. “Sanje običajno niso popolnoma enake vsako noč, je pa ponavljajoča téma, kar ponavadi nakazuje na to, da nekaj v glavi ni razrešeno. In ta téma se vedno znova ponavlja v ‘računalniku’. Torej, če so podatki v napravi enaki, jih moraš zamenjati z drugimi podatki, rešiti spor ali težavo,” je še dodal dr. Mayer.

Ko je enkrat konflikt v tvoji glavi razrešen, bi se morale ponavljajoče sanje končati.