Domov » Lepota & zdravje » Kaj se zgodi, ko naneseš balzam pred šamponiranjem las?

Kaj se zgodi, ko naneseš balzam pred šamponiranjem las?

Lepota & zdravjeNega
Kaj se zgodi, ko naneseš balzam pred šamponiranjem las?
📷 Unsplash

Če imaš tanke lase, vendar potrebuješ intenzivno vlaženje za popravilo škode, ponovno razmisli o šamponiranje-izpiranje-šamponiranje-izpiranje-balzam tehniki. Si se kdaj vprašala, kaj bi se zgodilo, če bi zamenjala zaporedje šampona in balzama? Izkazalo se je, da je to pravzaprav odličen način, če želiš v svoje lase vnesti vlago, hkrati pa preprečiti, da bi bili poležani in brez volumna.

Balzam nahrani lase, ampak jih lahko tudi obteži. Če lase šamponiraš po nanosu balzama, bo šampon odstranil vse morebitne ostanke. Saj veš, čisti lasje so poskočni lasje! Ta tehnika je bila poimenovana “obratno umivanje” in bo po vsej verjetnosti za vedno spremenila način umivanja tvojih las, ko jo boš enkrat sprobala.

Tudi če nimaš tankih las, je to čudovita tehnika, ki jo lahko poskusiš z vsakdanjim balzamom in da niti ne omenjamo tistih težkih mask, ki jih prav tako lahko uporabiš enkrat tedensko pred šamponiranjem. S čiščenjem las po negovanju boš odstranila vse morebitne nakopičene ostanke izdelka, ki jih večina bolj hranljivih formulacij pusti za seboj. Veliko znamk je na tržišče že poslalo izdelke, ki so namenjeni prav “obratnemu umivanju” las, vendar pa lahko to tehniko preprosto izvedeš z izdelki, ki jih že imaš doma.

In kaj je najboljše pri tem načinu umivanja? Življenjska doba tvoje pričeske bo veliko daljša, saj boš s šamponom odstranila ostanke balzama in naravnih olj, ki bi drugače obtežili tvoje lase.

Naj živi dolgo obstojna fen pričeska!