Domov » Lepota & zdravje » 5 neobičajnih stvari, zaradi katerih se počutiš bolj utrujeno kot ponavadi

5 neobičajnih stvari, zaradi katerih se počutiš bolj utrujeno kot ponavadi

Lepota & zdravjeZdravje
5 neobičajnih stvari, zaradi katerih se počutiš bolj utrujeno kot ponavadi
📷 RawPixel

Če dovolj spiš, vendar se kljub temu ves čas počutiš utrujeno, potem bi se morala malo poglobiti v to, kaj se dogaja s tabo.

Težko je vsako noč prespati priporočeno število ur (7 do 9 ur), ko pa so vsakdanjiki natrpani z vsemi možnimi opravili. Posledično se pozno odpraviš spat in zgodaj zjutraj zbudiš. Nič čudnega, da si tako zelo utrujena. Kaj pa, ko si brez energije tudi takrat, ko spiš dovolj ur? Potem je treba vzrok za utrujenost iskati povsem drugje.

Preveč stvari nosiš s seboj
Obožujemo velike torbice, ampak to običajno pomeni, da s seboj nosimo veliko več (preveč) stvari in se zaradi tega počutimo izčrpano. Imaš v torbi vedno za vsak slučaj prenosni računalnik, superge, oblačila za fitnes in še nešteto ostalih stvari? Svetujemo ti, da svojemu telesu vsaj od časa do časa privoščiš malo premora in imaš s seboj manjšo torbico, v kateri so le najnujnejše stvari.

Piješ preveč kave
Čeprav se ti nekaj skodelic kave zdi dobra ideja, ko ti tekom dneva začne primanjkovati energije, ampak pretiravanje s kofeinom lahko negativno vpliva na tvoje telo. Kofein te dehidrira in ko si dehidrirana, začne tvoje telo še bolj garati, posledično pa si ti le še bolj utrujena. Za vsako skodelico kave popij kozarec vode, poleg tega pa kave nikar ne pij po 17. uri, da lahko tvoje telo do spanja popolnoma presnovi kofein.

Tvoja oblačila so preveč udobna
To je daleč najbolj čudna igra, ki jo igraš sama s sabo. Strokovnjaki so ugotovili, da če so tvoja oblačila preveč mehka in udobna, bo tvoje telo začelo razmišljati o spanju! Če se vsak dan ne oblečeš v službena oblačila in se ne bi rada več počutila utrujeno, potem si oglej, kaj imaš na sebi. Dejansko lahko prelisičiš svoje telo, da se zbudi.

Uživaš preveč sadja
Uživaš sadje za prigrizek sredi dneva, odlično! Ampak, večina sadja vsebuje visoke ravni sadnega sladkorja, ki te hitro napolni z energijo, nato pa tudi hitro uplahni. Nasvet: sadje vedno uživaj z oreščki, saj maščobe in beljakovine pomagajo pri dlje trajajoči sitosti.

Si pod stresom
Ok, kdo pa ni pod stresom? V službi zaradi rokov in doma zaradi nestrinjanja s partnerjem, posledice pa občuti tvoje telo. Poskusi si vzeti 15 minut časa za meditacijo ali pa pol ure za aktivnost, ki jo imaš rada (to je lahko branje knjige, sprehod ali ogled najljubše serije). Karkoli ti pomaga pri sproščanju.