Domov » Lepota & zdravje » Kaj se zgodi s tvojo kožo, ko ne spiš dovolj

Kaj se zgodi s tvojo kožo, ko ne spiš dovolj

Lepota & zdravjeNega
Kaj se zgodi s tvojo kožo, ko ne spiš dovolj
📷 Profimedia

Ja, lepotni spanec ni izmišljen!

Kaj hitro se nam lahko zgodi, da začnemo spati vse manj in manj. Pozne večerje s prijatelji ali pa nočno gledanje serij in filmov in kar naenkrat namesto 7 do 9 ur priporočenega spanja, spiš le še nekaj ur na noč.

Čeprav se ti morda ne zdi ravno pomembna stvar, pa lahko manj kot 7 ur spanja poruši tvoje duševno in fizično zdravje. In obstaja še en vidnejši stranski učinek premalo spanca: prezgodnje staranje kože.

Ja, lepotni spanec nikakor ni izmišljena stvar in potrebuješ ga kar precej.

Kaj pa se zgodi s tvojo kožo, ko ne spiš dovolj?

Ne le, da se bo tvoje telo počutilo utrujeno, če boš spala manj ur, ampak boš s tem zmotila tudi svoj spalni cikel, tí učinki pa se bodo pokazali na tvojem obrazu. Tvoja koža lahko postane neuravnotežena, kar vodi v dehidrirano, pusto kožo, akne in pordelost. Ko manj spiš, s tem vplivaš na raven pH kože, kar znižuje raven vlage in izčrpa tvoj naravni sijaj.

Pomanjkanje spanja pomeni tudi, da tvoje telo ne dobi dovolj časa za obnavljanje celic, ki so bile poškodovane zaradi izpostavljenosti soncu, ali bledenje madežev, kar pomeni, da boš v jutranjih urah bolj verjetno opazila fine linije in razbarvanost kože.

Ampak brez panike. Seveda te ponočevanje ne bo postaralo kar čez noč. Koži poskusi čim bolj pomagati z zdravim načinom življenja, torej uživanjem dovolj vode in živil, ki vsebujejo malo natrija, uživanjem beljakovin, rednim odstranjevanjem ličil, vlaženjem kože in zmernim uživanjem alkohola.