Kaj tvoj najljubši odtenek šminke pove o tebi

Tako kot izbereš stajling glede na to, kako se v tistem trenutku počutiš, glede na osebnostni slog in priložnost, je popolnoma enako z ličili. Kakšna ličila izbereš pove ogromno o tvoji osebnosti. In prav šminka je ena od najmočnejših kozmetičnih orodij, s katerim izražamo svoj karakter. S samo nekaj potegi že ustvari novo razpoloženje in poviša samozavest.

Poglej, kaj tvoj najljubši odtenek šminke pove o tebi in katero barvo šminke izbrati, ko želiš ustvariti točno določen videz za točno določeno priložnost ali kakšen vtis želiš narediti na druge.

Temno rdeča

Kaj tvoj najljubši odtenek šminke pove o tebi
(Boots)

Temno rdeča barva na ustnicah napoveduje močno žensko, ki se ne boji prositi za tisto, kar si želi. Drzen in bogat brusničen odtenek pravi: “To si zaslužim”, poleg tega pa ti da tudi še dodatno mero samozavesti, ki jo potrebuješ.
Kaj pove o tebi: “Nisem ukazovalna, sem pa glavna.”
Kdaj jo nanesti: Ko si želiš povišico, ko se želiš raziti s fantom, kadarkoli se želiš opomniti, kako ognjevita in neplašna si.

Jagodičevo rdeča

Kaj tvoj najljubši odtenek šminke pove o tebi
(Burt’s Bees)

Jagodičevo rdeča je univerzalen odtenek, ki pristoji čisto vsaki polti, poleg tega pa z njo sporočaš, da si vložila veliko, a ne preveč truda v svoj videz. Jagodičevji odtenki sporočajo, da si dekle, ki ve kaj si želi in to tudi dobi. Na prefinjen in eleganten način, seveda.
Kaj pove o tebi: “Sem samostojna in odrasla dama.”
Kdaj jo nanesti: Na prvem zmenku, na popoldanskih pijačkah ali za romantično večerjo v restavraciji.

Neon roza

Kaj tvoj najljubši odtenek šminke pove o tebi
(Nars)

Noben odtenek ni bolj tipičen in primeren za ženski žurerski večer, kot živahna neon roza. Če vedno poveš to, kar misliš in se imaš za zelo ženstveno, potem stavimo, da si v ekipi ‘hot pink’! Šminka s srednje mat finišem bo ostala na ustnicah tudi po vseh koktejlih in plesanju pozno v noč, brez kakršnihkoli potrebnih popravkov, ki bi zmotili noro zabavo.
Kaj pove o tebi: “Tukaj sem, da se zabavam in medtem izgledam fantastično!”
Kdaj jo nanesti: Za na ženski večer, svoj rojstni dan, kadarkoli oblečeš lahkotno poletno obleko.

Svetla bordo ‘MAUVE’ rdeča

Kaj tvoj najljubši odtenek šminke pove o tebi
(Chantecaille)

Če nimaš težav s tem, da vedno dobiš to, kar želiš, potem je tvoja barva svetla bordo rdeča. Medtem, ko so živahni in vpadljivi odtenki preveč riskantni, je subtilen, svetlo bordo rdeč oz. ‘mauve’ odtenek idealen, če želiš izpostaviti samozavest in sproščene vibracije. Ta odtenek sporoča mirnost in lahkotnost, hkrati pa tudi, da je “v tvojem življenju vse tako, kot mora biti.”
Kaj pove o tebi: “Vem, kaj delam.”
Kdaj jo nanesti: Na razgovoru za službo, na pomembni predstavitvi, pri pogajanjih za napredovanje ali večje posle.

Nežno roza

Kaj tvoj najljubši odtenek šminke pove o tebi
(L’oreal)

Če se želiš počutiti nežno, dekliško in romantično, potem je nežno roza barva idealna. Če te privlačijo nevtralni roza odtenki, potem si nekdo, ki se zelo prilagaja situaciji, ne maraš konfrontacij ali poskušanja vseh najrazličnih trendov. Z nežno roza šminko na ustnicah se pa res ne da kregati. Po vsej verjetnosti se največ oblačiš v belo, kožno, sivo in črno barvo.
Kaj pove o tebi: “Počutim se romantično. Želim pa si tudi, da bi fotografije izgledale brezčasno za moje bodoče vnuke.”
Kdaj jo nanesti: Na poroči dan, na dopustu, na družinskih fotografijah.

Vampirsko vijolična

Kaj tvoj najljubši odtenek šminke pove o tebi
(NYX)

Včasih si želiš brez besed povedati “ne zafrkavaj se danes z mano” in s temno, vampirsko vijolično šminko boš naredila prav to.
Kaj pove o tebi: “Uničila te bom, če mi boš stal na poti.”
Kdaj jo nanesti: Med PMS-om, po končanem razmerju.

Obarvan balzam

Kaj tvoj najljubši odtenek šminke pove o tebi
(Root)

Nisi ljubiteljica šmink? Ni panike! Izberi izdelek za ustnice, ki ne potrebuje konstantnega nanašanja in popravkov ter je tako sproščen, kot si ti. Če želiš hkrati ustnice navlažiti in jim dodati malo barve, potem je obarvan balzam za ustnice kot nalašč zate. Naneseš ga lahko kadarkoli na poti, brez posebne natančnosti in uporabe ogledala. ‘Lip balm’ dekleta so običajno aktivna, vedno na poti, z njimi pa je tudi zelo enostavno shajati.
Kaj pove o tebi: “Obiskati moram še veliko krajev in videti ogromno stvari.”
Kdaj ga nanesti: Na tečaju joge, fitnesu, po opravkih, na izletu na morje.