Hujšanje: Zlata pravila za izgubo maščobe

Ni potrebe po teku – začni dvigovati uteži!

Je biti fit res tako zelo enostavno? Če verjameš ali ne, lahko do onemoglosti delaš vaje za kardio, vendar ne opaiš spremembe v obliki postave. Čarovnija se zgodi med dvigovanjem uteži, s katero pospešeno gradiš mišično maso in kuriš maščobo.

Torej, vse kar moraš narediti za bolj vitko postavo je, da upoštevaš sledeča tri zlata pravila za hujšanje in nikoli več ne tečeš!

1. Intenzivno treniraj

Anaerobna vadba obnavlja tvoj metabolizem in ohranja telo v “načinu izgorevanja” še dolgo potem, ko ti že zaključiš z vadbo. Če jo izvedeš pravilno, še nekaj ur po treningu kuriš na stotine kalorij. To je nekaj različnih anaerobnih vadb:

  • dvigovanje težkih uteži za hitro pridobivanje mišične mase
  • visoko intenzivni intervalni trening
  • vaje za oblikovanje celega telesa
  • kombinacija vsega naštetega

2. Vaje za moč

Izgradnja in ohranjanje mišične mase sta ključna pri izgubi teže, saj ti mišice pomagajo bolj učinkovito in dlje časa kuriti maščobo. Osebe, ki so bolj mišičaste, pokurijo več kalorij – tudi v času mirovanja – kot manj mišičasti posamezniki.

3. Zdrava prehrana

Tvoje telo potrebuje hranila za optimalno delovanje. V kolikor ga hraniš s hitro hrano, žal ne bo moglo delovati po svojih najboljših močeh. Tvoja prehrana naj bo sestavljena iz beljakovin in zdravih živil, ki nahranijo telo ter pomagajo graditi mišično maso in kuriti maščobe.

Upoštevaj zgornja tri pravila in do poletja bo tvoje telo v tip top formi!