fbpx

Kaj v resnici pomeni umetniško ime pevca The Weeknd

Za mnoge oboževalce je morda presenetljivo, ko izvejo, da je pravo ime The Weeknd-a Abel Makkonen Tesfaye. Številni si psevdonime zvezdnikov vzamemo za prava imena in kar težko je verjeti, da to sploh niso njihova rojstna imena. Si se kdaj vprašala, kako se je Abel domislil imena The Weeknd? In zakaj en “e” manjka?

Izkazalo se je, da si je kanadski zvezdnik, ki je osvojil tri Grammyje, to ime izbral iz zelo specifičnega razloga. Zgodba je pravzaprav precej zanimiva.

Pevec je en konec tedna odšel od doma in se nikoli več vrnil. Zato se je poimenoval The Weeknd, vendar je izpustil “e”, ker je obstajalo kanadsko podjetje s tem imenom. Bi se pa Abel kmalu poimenoval nekoliko drugače.

Kako bi se The Weeknd kmalu imenoval HOB

MTV je že leta 2013 poročal, da se je The Weeknd na družbenih omrežjih pogovarjal s svojimi oboževalci. Med številnimi temami je oboževalce seveda zanimalo tudi to, kako je izbral svoje umetniško ime.

“Odšel sem od doma, ko sem bil star približno 17 let. Pustil sem srednjo šolo in prepričal Lamarja, da stori isto, lol,” je dejal in se skliceval na člana skupine XO, ki je, glede na U Music, skupina reperjev in različnih talentov in naj bi bila zaslužna za uspeh The Weeknda. Nato je še povedal: “Od staršev sva vzela vzmetnice, jih vrgla v prijateljev kombi in en vikend odšla ter se nikoli več vrnila domov.”

Weeknd je o svojem imenu zapisal: “Bil naj bi naziv HOB [House Of Baloons]” – tako je poimenoval svojo prvo ploščo. Potem je priznal: “Takrat sem sovražil svoje ime, zato sem ga preizkusil kot umetniško ime. Slišalo se je kul.”

Potrdil je tudi, da je “e” izpustil namerno zaradi morebitnih težav z avtorskimi pravicami s podjetjem iz njegove domovine, imenovanem “The Weekend”.