Kaj vse lahko počneš z otroki v času prazničnega decembra

Otrokom nikoli ne bo dolgčas v času novoletnih počitnic oziroma kar celega decembra, ko imaš v planu zabavne in praznične aktivnosti. Ne glede na to ali gre za maraton božičnih filmov, peko božičnih piškotov ali obisk Dedka Mraza, spodnje aktivnosti bodo vsekakor pričarale praznično vzdušje.

 

1. V nakupovalnem centru ali mestu obiščite Miklavža, Božička in/ali Dedka Mraza

Otroci naj mu povedo, kakšna darila si želijo letos, ti pa lahko posnameš novo fotografijo za na hladilnik.

 

2. Poglejte božični film

Ali sploh obstaja kaj bolj prijetnega od oblečene puhaste pižame in gledanja klasičnih božičnih filmov? Če vprašaš nas, ne.

 

3. Naredite čokoladne žličke za kakav

Kaj vse lahko počneš z otroki v času prazničnega decembra
(Con Poulos)

Ko je zunaj minus, naredi vroč kakav in vanj pomoči čokoladno žličko, ki jo preprosto narediš tako, da žlico pomočiš v stopljeno čokolado (po vrhu pa po želji posuješ bonbone, marshmallow penice, pisane mrvice itd.), jo položiš za nekaj časa v zamrzovalnik, da se strdi, nato pa pomočiš v vroče mleko ali kakav. Tvoji otroci bodo navdušeni!

 

4. Organizirajte zabavo v “grdih” božičnih puloverjih

Zabava v “grdih” božičnih puloverjih je vsekakor najboljša otvoritev praznične sezone. Zabavajo pa se tako otroci kot tudi odrasli.

 

5. Okrasite novoletno smrečico

To družinsko tradicijo je vsekakor treba ohranjati. Okrasite drevesce, nato pa tudi celoten dom. In prej kot boste praznično okrasili dom, bolj boste srečni!

 

6. Naredite domač zavijalni papir

Kupi rolo rjavega ali belega papirja in zlato/srebrno barvo, nato pa naj tvoji otroci opravijo čarovnijo s čopiči ali rokami. Oni se bodo zabavali, ti pa boš imela unikatni papir za zavijanje daril.

 

7. Zapeljite/sprehodite se po mestu ali vasi in občudujte praznične luči

Dobro se oblecite nato pa se sprehodite po mestu ali zapeljite z avtom po vasi in občudujte praznično okrasitev.

 

8. Okrasite vhodna vrata

Kaj vse lahko počneš z otroki v času prazničnega decembra
(Naptime Decorator)

Namesto klasičnega adventnega venčka letos okrasite vrata v obliki darila. Potrebujete eno veliko pentljo in 2 široka trakova – en naj bo tako dolg, kot so visoka vrata, drugi pa tako dolg, kot so široka vrata. Daljšega navpično fiksiraj na sredino, krajšega pa vodoravno nekje na zgornji tretjini vrat. Kjer se prekrižata prilepi še pentljo in to je to!

 

9. Specite piškote

Otroci naj ti pomagajo narediti testo, nato pa tudi oblikovati piškote. Različne ideje za okusne in zdrave piškote najdeš tukaj.

 

10. Naredi brezalkoholni in veganski “jajčni” liker (eggnog)

Tradicionalna sezonska pijača je lahko tudi povsem zdrava, nizkokalorična in brezalkoholna. Slasten recept, primeren tudi za otroke, najdeš tukaj.

 

11. Naredite svoje okraske za na novoletno smrečico

Domači novoletni okraski so najboljši! Z otroci ustvarite unikatne okraske, nato pa jih obesite na novoletno jelko. Nekaj idej za čudovite okraske najdeš tukaj.

 

12. V otroško sobo postavite majhno smrečico

Vsako leto na smrečico obesite en nov okrasek in do 18. leta (ali dokler se ne odseli od doma) bo imel tvoj otrok ogromno lepih spominov na praznični čas.

 

13. Imejte grešno jutro

Kaj vse lahko počneš z otroki v času prazničnega decembra
(I Heart Nap Time)

Marshmallow penice in čokolada verjetno ne spadata med običajne zajtrke, ampak enkrat na leto pa si jih lahko privoščite. Naredi maso za palačinke, nato pa jih speci v ovalnih oblikah, da lahko iz njih sestaviš obraz jelena ali snežaka.

 

14. Sledite Božičku

Na spletni strani NORAD lahko skupaj z otroci od 1. decembra naprej spremljate, kje točno se nahaja Božiček.