fbpx

Zdravo in vegansko: Praznični jajčni liker (Eggnog)

Brezalkoholni in brezmlečni jajčni liker, ki namesto jajc vsebuje indijske oreščke in je začinjen do perfekcije!

Tradicionalni jajčni liker (eggnog) je izjemno gost in izjemno sladek, poleg tega pa vsebujejo tudi ogromno jajc, zaradi česar imaš lahko po njegovem uživanju težek občutek v trebuhu. In da niti ne omenjamo ogromno kalorij! Veganski “jajčni” liker lahko postrežeš topel ali ohlajen, dodaš pa mu lahko tudi nekaj curkov najljubšega ruma.

Praznični in veganski “jajčni” liker (Eggnog)

Sestavine:

  • 1 skodelica indijskih oreščkov, 6 ur namočenih v vodi
  • 3 skodelice vode
  • 1 pločevinka polnomastnega kokosovega mleka
  • 2 medjool datlja, izkoščičena
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta (ali izdolbeno sredico iz polovice vanilijevega stroka)
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/4 čajne žličke nageljnovih žbic v prahu
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka

Priprava:

1. V visoko zmogljivem blenderju zmiksaj do gladkega namočene in odcejene indijske oreščke ter vodo (približno 30-60 sekund).
2. Nato dodaj še ostale sestavine.
3. Eggnog segrej ali pa ga postrezi hladnega s kockami ledu. Lahko dodaš tudi malo ruma in tako ustvariš praznični koktejl.
Opcija: Jajčni liker lahko postaviš v hladilnik za 4-6 ur, da se nekoliko zgosti, okusi pa popolnoma prepojijo.

Zdravo in vegansko: Praznični jajčni liker (Eggnog)
(Catching Seeds)