Domov » Praznično » Praznično: Kako pravilno obesiti lučke na božično drevo

Praznično: Kako pravilno obesiti lučke na božično drevo

Praznično
Praznično: Kako pravilno obesiti lučke na božično drevo
📷 Unsplash

Zelo verjetno jih že ves čas obešaš narobe!

Vse bolj se bliža čas, ko bomo iz kleti prinesli božično drevo in ga okrasili vse od vrha pa do tal (no, če ga še nisi). Kako in kakšne barve okraske obešaš je povsem tvoja odločitev, glede obešanja lučk pa ti moramo razkriti eno stvar: če jih na smrečico že vsa leta ovijaš v vodoravni smeri, potem delaš veliko napako.

Tradicionalno horizontalno ovijanje verige luči okoli novoletne smrečice ni najboljši način, saj se luči na ta način skrijejo v notranjost smrečice in s tem ne dosegajo svetlobnega potenciala.

Kako pa se potem pravilno namesti luči? Lučke bi morala na smrečico “ovijati” navpično, od vrha do dna, okoli in okoli. Tako bo osvetljena vsaka veja smrečice, verigo luči pa boš po koncu praznikov tudi veliko bolj enostavno odstranila, saj ne bodo zapletene med vejami.

A post shared by ????? ?. (@iuliaamarin) on


Še ena prednost vertikalnega ovijanja luči pa je, da tudi če ti zmanjka luči za zadnji del smrečice, ti ni treba začeti na novo nameščati luči, ampak smrečico le pravilno obrneš. In ne le to, vertikalno nameščene luči novoletno smrečico tudi optično povišajo.

Veselo okraševanje!