Kaj vse lahko zamrzneš v ledene kocke

O ledenih kockah ne razmišljamo ravno vsak dan oz. se nanje bolj redko spomnemo, vse dokler ne pride poletje, visoke temperature in si pijače brez kock ledu praktično sploh ne predstavljamo. Z malo truda lahko dolgočasni led v obliki kock preoblikujemo v najbolj simpatične in okusne kocke, ki bodo v središču pozornosti na katerikoli poletni zabavi! Ali pa za en kozarec rosé-ja na terasi, ko na jasnem nebu opazuješ zvezde.

Sledi 10 čudovitih receptov z ledenimi kockami – uporabi sveže sadje, zelišča, kumarice ali … ostanek vina!

Sadje
Vzemi katerokoli sadje, ki ti je všeč – limone, jagodičevje, kivi, melono, itd. in ga nareži na zelo tanke rezine, preden ga daš v model za ledene kocke. Čudovito izgledajo v kozarcu vode, sode ali koktejlih.

Rože
Tako krasne in nepričakovane, cvetlične ledene kocke bodo vsako pijačo v trenutku naredile bolj šik. Priprava zahteva nekaj korakov, rože pa naj bodo samo take, ki so tudi užitne (ognjič, marjetice, vrtnice, sončnice, sivka, kapucinke, vijolice,…). Model za ledene kocke do četrtine napolni z vodo, vzemi cvetove ali majhne dele rožic in jih obrni proti dnu. Daj v zamrzovalnik. Ko zamrznejo, napolni model do vrha in zopet postavi v zamrzovalnik. Če si želiš čiste, nemotne kocke, uporabi destilirano vodo, ki je bila zavreta in ohlajena.

Vino
Podvoji užitek in v kozarec vina dodaj ledene kocke narejene prav tako iz vina – rdečega, belega ali rosé-ja ali pa jih daj v katerokoli drugo brezalkoholno pijačo z mehurčki.

Zelišča
Meta je favoritka, vendar namesto nje brez problema uporabiš žajbelj, rožmarin, baziliko ali celo koriander, ki je, mimogrede, odličen v margariti! Postopek za pripravo je enak kot pri rožah.

Kokosovo mleko
Zasnežene bele kockice daj v smoothieje, šejke ali pa v ledeni zeleni čaj, ki je odličen nizko kalorični napitek za potešitev želje po sladkarijah.

Kava
Če si naveličana vodene ledene kave, ki nastane zaradi topljenja ledenih kock iz vode, naslednjič v model za kocke ledu zlij pravo kavo. V eno vrstico modelčkov zlij kavo, v drugo pa mleko, ki mu lahko primešaš vanilijevo aromo za še boljši okus.

Paradižnikova mezga
Vse ljubiteljice Bloody Maryja boste navdušene nad paradižnikovimi ledenimi kockami! Poleg zdravilnega koktejla pa lahko ledene paradižnikove kocke postrežeš tudi v kozarcu mrzle vodke ali celo v limonadi za malo jugozahodnega pridiha.

Za sladkosnede
Ali jih postrežeš v kozarcu sojinega mleka, mandljevega mleka ali pa jih ješ kar tako, so sladke ledene kockice resnično enostavne za pripravo. Nekaj idej: češnje v mandljevem mleku, zdrobljeni Oreo piškoti v mleku, čokoladne mrvice v sojinem mleku, ogreto arašidovo maslo zmešano z mlekom in čokoladnim sirupom ali pa jagode v grškem jogurtu,…

Kumarice
Na tanke rezine nareži kumarice in jih daj v model za ledene kocke ter ga napolni z vodo ter zamrzni. Okusne kockice postreži z vodko. Enako lahko narediš z olivami, ki jih postrežeš z martinijem.

Semena granatnega jabolka
Ne samo da zelo lepo izgledajo, ta mala semena so tudi odlična superhrana za naše telo. Naredi jih v ledenih kockah in pij v katerikoli pijačo čez celo poletje.

Čin čin!