Kaj vse se lahko zgodi, če vsak dan spiješ skodelico zelenega čaja

Od jasminovega do matche in vsega kar je vmes!

Čeprav je matchin čaj trenutno najbolj v trendu pa obstajajo tudi drugi zeleni čaji, ki so prav tako zdravilni in jih imaš že dolga leta v shrambni omarici (in to z dobrim razlogom). Ena sama skodelica je polna antioksidantov in protivnetnih snovi. To je šest stvari, ki se lahko zgodijo, če boš začela vsak dan uživati zeleni čaj.

Imela boš več energije

Zeleni čaj vsebuje čisti kofein, kar pomeni, da omogoča stabilno stanje energije, v nasprotju s kofeinom v kavi ali energijskih pijačah, ki pogosto povzročijo hiter dvig in hiter padec energije.

Počutila pa se boš tudi bolj sproščeno

Spojina najdena v zelenem čaju imenovana EGKG (epigalokatehin galat) dokazano poveča občutek notranjega miru in zmanjšuje stres.

Morda se ti bo izboljšal spomin

Kratkotrajni spomin: Že samo ena do dve skodelici zelenega čaja na dan lahko povečata povezljivost določenih delov možganov, ki so pomembni za delovni spomin. Dolgotrajni spomin: Lahko upočasni mentalno upadanje, ki je pogosto posledica staranja in pomaga preprečiti demenco.

Morda boš shujšala

Spij skodelico pred vadbo, s katero ne boš samo dobila dodatno energijo zaradi kofeina (ki ti bo dovajal energijo med treningom), vendar pa se bo tudi tvoj metabolizem povečal.

Verjetno boš manjkrat zbolela

Vsaka skodelica je polna antioksidantov katehinov, ki povečajo imunsko odpornost. Zelenemu čaju dodaj še malo soka limone, zaradi katerega se bodo katehini lažje absorbirali v telo (poleg tega pa boš v telo vnesla tudi dodatni odmerek vitamina C).

Lahko da se ti bo sčistila koža

Srkaj zeleni čaj, ki bo tvojo kožo ščitil pred prostimi radikali in zmanjšal poškodbe od sonca. Lahko pa ga tudi naneseš na kožo v obliki tonika ali kot obkladke, da pomiriš akne in zmanjšaš proizvodnjo maščob (z razlogom je v mnogih izdelkih za nego kože).